Word abonnee en neem Beursduivel Premium
7 Europese aandelen om te kopen

7 Europese aandelen om te kopen

Onbekend maakt onbemind. Dit gezegde geldt ook zeker voor Amerikanen, die meer gefocust zijn op hun eigen grote namen en niet zo bekend zijn met Europese ondernemingen.

En waarom zouden ze de Atlantische Oceaan oversteken als hun eigen markten zo robuust zijn? Bijvoorbeeld omdat Europese aandelen veelal minder hoog gewaardeerd zijn dan Amerikaanse, en er ondernemingen in Europa zijn met veel upside die geweldige producten maken.

Investorplace ging op onderzoek uit; dit zijn volgens de Amerikanen de beste zeven Europese aandelen.

Unilever

Volgens Investorplace is deze Brits-Nederlandse consumentenreus een bijna perfect voorbeeld van een Europees aandeel dat u zou moeten bezitten.

Het aandeel is relatief ondergewaardeerd. Mocht er een recessie aankomen in de VS, dan biedt Unilever volgens Investorplace een goede mogelijkheid om potentiële volatiliteit in uw aandelenportefeuille binnen de perken te houden.

Royal Dutch Shell

De spanningen tussen de VS en Iran gaven de aandelenkoers van de Brits-Nederlandse oliegigant Shell aan het begin van deze maand vleugels. Maar nu de spanningen wat uit de lucht lijken te zijn en de laatste cijfers wat tegenvallen, is de koers weer weggezakt.

Toch zijn er volgens Investorplace twee redenen om Shell te kopen. Ten eerste kunnen de spanningen in het Midden-Oosten op elk moment weer oplaaien. En ten tweede is er nog steeds grote vraag naar fossiele brandstoffen, ondanks de toenemende behoefte aan alternatieve energiebronnen.

Logitech

Logitech, gespecialiseerd in handige accessoires en apparaten voor consumententechnologie zoals ergonomische computermuizen, is een schoolvoorbeeld van Europese vindingrijkheid. Logitech maakt bovendien accessoires voor de snelgroeiende videogamebranche, waaronder rijsimulatiehardware.

Airbus

Deze Franse vliegtuigmaker is een logische keus nu zijn Amerikaanse concurrent Boeing te kampen heeft met de nasleep van het schandaal rond de Boeing 737 Max, het nieuwe model dat twee keer is neergestort door softwarefouten.

De koers van Airbus is gestaag opgelopen, terwijl Boeing-aandelen een daling lieten zien of pas op de plaats maakten.

Danone

Deze Franse zuivel- en voedselreus is een van de marktleiders in het snel groeiende gezondedrankensegment. Danone is eigenaar van populaire en gerenommeerde merken mineraalwater als Evian en Zywiec Zdrój, en spreekt vooral de jongere generatie aan.

GW Pharmaceuticals

Deze Britse biotech is de maker van het anti-epilepsiemiddel Epidiolex (CBD), het enige medicijn op basis van cannabis dat is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. 

NXP Semiconductors

2019 was het jaar van de halfgeleiders: Amerikaanse bedrijven als Nvidia, Qualcomm en vooral Advanced Micro Devices (AMD) deden het uitstekend.

Investorplace heeft in Europa hoge verwachtingen van NXP Semiconductors, dat zich onder meer bezighoudt met veiligheidsfuncties voor de volgende generatie auto’s en het ontwikkelen van slimme stadsinfrastructuur. Dat laatste is bijvoorbeeld belangrijk bij terrorismebestrijding.

Omdat Europese aandelen volgens Investorplace kwetsbaar zijn voor terreuraanvallen, lijkt NXP een goede aankoop voor de lange termijn.

Lees verder: 2 kansrijke Europese aandelen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht