'Jonge beleggers, kijk uit voor de Tesla-bubbel'

Door Belegger.nl op 6 februari 2020 16:10 | Views: 8.978

'Jonge beleggers, kijk uit voor de Tesla-bubbel'

Een analist van Barclays waarschuwt ‘jongere beleggers’ om niet overhaast in aandelen Tesla te stappen. De bank heeft een koersdoel van 300 dollar voor het aandeel, wat ver beneden de huidige koers van zo’n 700 dollar is.

De forse stijging van Tesla-aandelen in de afgelopen maanden trok veel aandacht, vooral van jongere beleggers.

Qualcomm

Brian Johnson, auto-analist bij Barclays, trekt een parallel met een ander aandeel dat 20 jaar geleden ook sky high ging, maar daarna crashte: Qualcomm.

Destijds waren chips voor de mobiele telefoon de toekomst, en zagen veel investeerders Qualcomm als dé play. Maar een paar maanden later was het uit met de pret.

“Ik wil niet als een babyboomer klinken, maar de recente koersontwikkelingen van Tesla brengen me terug naar 1999”, schrijft hij in een note met als titel Party like it’s 1999. “Wij denken dat het aandeel fundamenteel overgewaardeerd is.”

Wilde koersrit

De wilde koersrit zal veel beleggers de wenkbrauwen doen fronsen, zoals Nico Bakker vanmorgen al beschreef in zijn column. Het aandeel steeg meer dan 100% in 2020, maar de afgelopen dagen is er alweer 200 dollar van de koers afgegaan en noteert het op moment van schrijven op 700 dollar (bekijk hier de huidige koers.)

In de afgelopen vier dagen kochten meer dan 22.000 beleggers voor het eerst Tesla-aandelen op de Amerikaanse tradingapp Robinhood, zo schrijft CNBC. Robinhood is populair bij millennials. En wanneer je ‘Should i b….’  intikt bij de zoekbalk in Google, is ‘Should I buy Tesla stock’ de eerste suggestie, wat ook de interesse wel aangeeft. 

Lees verder: 5 autofabrikanten om te kopen voor de komende 10 jaar

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group