Morgan Stanley: Koop Amazon, Coke, Microsoft en Disney

Door Belegger.nl op 12 februari 2020 09:05 | Views: 9.499

Morgan Stanley: Koop Amazon, Coke, Microsoft en Disney

Disney, Coca-Cola, Microsoft en vooral Amazon. Dat zijn volgens Business Insider de toptips van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley voor dit jaar.

De analisten van Morgan Stanley voegden Amazon maandag toe aan hun kooplijst nadat de Amerikaanse e-commercereus vorige week klinkende kwartaalcijfers publiceerde.

De winstcijfers over het vierde kwartaal waren volgens de zakenbank zeer sterk en stuwden de koers van het aandeel 11% op in de nabeurse handel. 

Er zijn aanwijzingen dat de investeringen die Amazon heeft gedaan zullen leiden tot betere groei en winstgevendheid, en dat die zich eerder manifesteren dan verwacht, zo schreven de analisten onder leiding van Michael Wilson in een notitie.

Morgan Stanley heeft een Overweight-rating voor Amazon, met een koersdoel van 2.400 dollar voor dit jaar. Dat zou een stijging zijn van 15% ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag.

Inspirerende winstcijfers

Brian Nowak, een andere analist van Morgan Stanley die Amazon officieel volgt, verhoogde zijn koersdoel na de publicatie van de winstcijfers over het vierde kwartaal op 30 januari.

Een paar dagen later werd Amazon het vierde Amerikaanse bedrijf met een marktkapitalisatie van meer dan een biljoen dollar. Apple, Microsoft en Alphabet waren al eerder leden van deze zogeheten Club van een biljoen.

Nowak verwacht dat het aandeel Amazon zal blijven stijgen, vooral vanwege investeringen in 'vandaag besteld, morgen in huis' die de koers sneller dan verwacht doen stijgen, schreef hij in een notitie.

Inhaalslag

De positieve winstcijfers hebben het aandeel dit jaar vleugels gegeven, nadat het in 2019 achterbleef bij de rest van de markt omdat beleggers zich zorgen maakten over het gebrek aan winstgevendheid.  

Amazon steeg vorig jaar 23%, vergeleken met een winst van 31% voor de S&P 500 en 40% voor de Nasdaq. Amazon is sinds het begin van het jaar al 13% toegenomen. 

"Nu deze specifieke zorg over Amazon aan het verdwijnen is, denken we dat de inhaalslag is begonnen," aldus Nowak.

Lees ook: Apple, Microsoft, Alphabet of toch Amazon?

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group