Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
De 3 beste dividendaandelen voor een stabiel inkomen

De 3 beste dividendaandelen voor een stabiel inkomen

Zoekt u naar veiligheid en een stabiel inkomen? Ga dan voor dividendaandelen. Investorplace zocht drie betrouwbare dividendaandelen uit.

De website lette daarbij vooral op hoeveel jaren een bedrijf al dividend uitkeert, de vrije kasstroom en het dividenduitkeringspercentage (het gedeelte van de winst dat wordt teruggegeven aan aandeelhouders). Hier kwamen ze op uit:

Caterpillar
Dividendrendement: 3,01%

Deze Amerikaanse bouwmachinereus is al jaren wereldwijd marktleider, met een marktaandeel in de bouwsector van 20%. Dat is bijna twee keer zo veel als dat van nummer twee, Kamatsu.

Caterpillar biedt beleggers een solide rendement van 3% en een indrukwekkend uitkeringspercentage van 35%. Bovendien had het afgelopen jaar een uitmuntende vrije kasstroom van 7,45 dollar per aandeel. Geen wonder dat Investorplace het bedrijf een lievelingetje van de Dow Jones noemt.

Exxon Mobil
Dividendrendement: 5,77%

Deze Amerikaanse oliereus keert al sinds 1911 dividend uit. Bovendien heeft Exxon de uitkeringen al 37 jaar op rij verhoogd. Een dividendrendement van bijna 6% maakt dit bedrijf zeer aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar een betrouwbaar inkomen.

De vrije kasstroom van 1,93 dollar per aandeel lag afgelopen jaar een stuk lager dan die van bijvoorbeeld Caterpillar, maar voor een sector die het momenteel moeilijk heeft, onder meer vanwege dalende olieprijzen, is het niet slecht.

Target
Dividendrendement: 2,27%

Deze Amerikaanse winkelketen staat in de VS vooral bekend om zijn megawinkels, maar is ook aan het groeien in de e-commerce. Momenteel wordt ongeveer 7% van de omzet van Target behaald via internet. De vrije kasstroom was afgelopen jaar een respectabele 6,68 dollar per aandeel.

Het dividendrendement is 2,27% en Target keert beleggers maar liefst 41% van zijn winst uit. En aangezien Target sinds 1967 dividend uitkeert en de uitbetalingen sindsdien elk jaar heeft verhoogd, kunnen beleggers er redelijk zeker van zijn dat deze belegging nog heel lang zijn geld zal opbrengen.

Bekijk ook: 7 dividendaandelen met een laag risico

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht