De top 15 aandelen voor 2020: hoe staan ze er voor?

Door Belegger.nl op 21 februari 2020 14:00 | Views: 15.613

De top 15 aandelen voor 2020: hoe staan ze er voor?

Aan het begin van een nieuw beleggingsjaar wil natuurlijk elke belegger weten welke aandelen hij of zij moet kopen om succesvol te zijn.

Luke Lango van InvestorPlace probeerde die vraag zo goed en zo kwaad als het kan te beantwoorden door een lijst samen te stellen van zijn top 15 aandelen voor 2020.

Intussen zijn we een paar weken verder en tot nu toe hebben zijn favoriete aandelen het vrij goed gedaan. Maar liefst 14 van de 15 aandelen zijn in waarde gestegen, terwijl 13 het tot dusverre beter doen dan de markt.

20% rendement

Met een gelijkgewogen portefeuille van deze 15 aandelen had een belegger al meer dan 20% rendement behaald op jaarbasis, waar de S&P 500 maar 4% steeg.

Lango’s favorietenlijstje voor 2020 ziet er zo uit:

 • Facebook (FB) +6.1%
 • Activision (ATVI) +7.3%
 • Luckin Coffee (LK) +2.6%
 • Beyond Meat (BYND) +61.8%
 • Netflix (NFLX) +20.1%
 • Pinterest (PINS) +22.2%
 • Canopy Growth (CGC) +4.1%
 • Square (SQ) +31.6%
 • The Trade Desk (TTD) +18.7%
 • Etsy (ETSY) +20.7%
 • Okta (OKTA) +19.5%
 • JD.Com (JD) +20.5%
 • Stitch Fix (SFIX) + 7.6%
 • Snap (SNAP) +5.0%
 • Nio (NIO) -5.5%

Facebook

Het positieve verhaal over Facebook is vrij eenvoudig. Stijgende advertentieinkomsten, e-commerce en winstmarges. Het aandeel zal gestaag hoger koersen richting het einde van 2020, gestuwd door stijgende winstmarges en omzet.

Activision Blizzard

Eigenlijk hetzelfde verhaal als Facebook. Het aandeel is relatief goedkoop, terwijl extra groeikatalysatoren zich aandienen.

Luckin Coffee

De Starbucks van China lijkt zijn opmars verder te kunnen doorzetten. Omzetgroei en stijgende winstmarges houden ook in 2020 aan. De Chinese jeugd drinkt meer koffie.

In de eerste drie weken steeg het aandeel 30%, tot het coronavirus toesloeg. Maar dat is een tijdelijke tegenslag; daarna keren de Chinese klanten weer terug naar de Luckin-shops.

Beyond Meat

Mensen overdrijven wat er in een jaar kan en onderschatten wat er in een decennium mogelijk is. De plantaardige vleesvervanger is in 2020 al met 61,8% gestegen. Er worden steeds meer vleesvervangers geconsumeerd. Zolang het bedrijf het groeimomentum vast kan houden, blijft het aandeel gewild.

Netflix

Afgelopen jaar was pittig door sterkere concurrentie. Netflix zal nog wel een tijd een forse groei van het aantal abonnees rapporteren, vooral omdat het bedrijf nog steeds domineert op het gebied van inhoud, streamingtechnologie en wereldwijd bereik.

Pinterest

De verbetering van de groeitrend zal zich de rest van het jaar voortzetten. Intussen blijft het aandeel relatief voordelig geprijsd. Deze gezonde combinatie zal in de nabije toekomst tot fraaie koerswinsten kunnen leiden.

Canopy Growth

Cannabisproducent Canopy Growth profiteert van een aantal positieve trends. Ten eerste zal de vraag op de legale Canadese markt verbeteren. Ten tweede zullen de winstmarges verbeteren. Ten derde zullen daardoor de verliezen afnemen. Ten vierde zal er vooruitgang worden geboekt bij het legaliseren van cannabis in de VS. Ten vijfde, en misschien wel het belangrijkste, zijn CGC-aandelen geprijsd alsof het een mislukking wordt.

Alle vijf trends zetten door, met fraaie vooruitzichten voor het aandeel.

Square

Voor betaaldienst Square is het steeds duidelijker geworden dat dankzij verschillende partnerschappen en wijzigingen in de kostenstructuur de omzet enorm zal toenemen. De onderwaardering van het aandeel is voorbij, en groei gloort aan de horizon.

The Trade Desk

In de komende kwartalen zal The Trade Desk zeer positieve cijfers blijven rapporteren, en beleggers zullen dat aanhoudende groeimomentum belonen met een stijgende koers van het aandeel.

Etsy

De vertraging van de omzetgroei en krappere marges zullen omslaan in een versnelling van de omzetgroei en stijging van de marges. Deze omslag van groeivertraging naar groeiversnelling zal bijdragen aan een sterke rally in 2020.

Okta

De omzetgroei van cloudbeveiligingsdienst Okta zal stabiliseren. De enorme stijging van de uitgaven neemt juist af, nu het bedrijf groeit en minder hoeft uit te geven aan marketing. De lage rente biedt steun aan groeiaandelen zoals Okta. Alle drie deze aanjagers zijn nog volop in actie.

JD.com

De negatieve impact van het coronavirus is van voorbijgaande aard. Dan zal de Chinese economie weer aantrekken en de omzet van JD.com verbeteren, net als de winstmarges. JD.com heeft al kostenbesparingen doorgevoerd. Dat helpt het aandeel om te stijgen.

Stitch Fix

De economische groei in de VS is positief voor de omzet van een bedrijf als Stitch Fix. Consumenten worden meer aangetrokken tot automatisering, ook voor persoonlijke stilisten. Nieuwe dienstverlening steunt de omzetgroei.

Snap

Social media begonnen teleurstellend aan het nieuwe jaar. Maar het groeiverhaal achter Snap blijft overeind. Het heeft rugwind van de digitalisering en innovatie, en het aandeel is ondergewaardeerd gezien de enorme groeivooruitzichten.

Nio

De Chinese fabrikant van elektrische voertuigen Nio is een favoriet van Lango. De zwakke balans zal in 2020 versterkt worden. De dip van het coronavirus zal voorbijgaan, waarna het aandeel zijn opmars voort kan zetten.

Als beleggers de teleurstelling over de vierde kwartaalcijfers te boven zijn kan het aandeel verder stijgen richting einde van 2020.

Lees ook: Waarom niet gewoon hetzelfde kopen als Warren Buffett?

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group