9 aandelen met een smakelijk dividend

Door Belegger.nl op 25 februari 2020 08:50 | Views: 15.705

9 aandelen met een smakelijk dividend

Wat er ook in de wereld speelt, mensen hebben altijd voedsel nodig. Er zijn dan ook weinig beleggingen te vinden die stabieler zijn dan voedingsgerelateerde aandelen met een royaal dividend.

Mensen zullen altijd boodschappen kopen, ongeacht de economische indicatoren. US News zette de in haar ogen negen beste levensmiddelenaandelen op een rij, waarbij ook plaats is voor een oude bekende van Nederlandse beleggers.

1. Unilever

Huidig dividendrendement: 3%

Deze Brits-Nederlandse levensmiddelengigant laat zien dat niet alle wereldwijde consumentenmerken uit Amerika komen. Sommige producten van Unilever zijn weliswaar meer Europees georiënteerd, maar merken als Breyer's ijs, Hellmann's mayonaise en Lipton thee zijn ook in de VS razend populair. En net als andere internationale spelers op deze lijst is Unilever juist door deze brede activiteiten aantrekkelijk, met een betrouwbaar dividend.

2. Archer Daniels Midland

Huidig dividendrendement: 3,2%

Deze Amerikaanse groothandel gespecialiseerd in de opslag, verwerking en verkoop van grondstoffen als maïs en tarwe, is met een marktkapitalisatie van ongeveer 25 miljard dollar een van de grootste agrarische spelers ter wereld. De jaaromzet van zo'n 66 miljard dollar genereert bovendien een solide dividend voor de aandeelhouders.

3. Ambev

Huidig dividendrendement: 3,2%

Deze Braziliaanse drankenreus heeft mede dankzij licentieovereenkomsten voor bekende merken als Gatorade en Budweiser een marktkapitalisatie van 60 miljard dollar. De vraag naar dergelijke producten zal vooral in Zuid-Amerika, met een snelgroeiende middenklasse, alleen maar toenemen.

4. Flower Foods

Huidig dividendrendement: 3,4%

Deze bakkerijketen is dankzij 39 bakkerijen en een groot distributienetwerk een landelijk opererende onderneming die producten zowel bij grote als kleine winkels en via foodserviceklanten plaatst in de VS. Hoewel er weinig groei zit in de broodsector, is Flower Foods dankzij een trouwe klantenkring en een groot bereik een relatief stabiele belegging waar u jarenlang van kunt smullen.

5. General Mills

Huidig dividendrendement: 3,7%

General Mills, de producent van het bekende chipsmerk Cheerios, heeft zich in de afgelopen jaren meer toegelegd op gezondere, biologische voedingsmiddelen. Zo nam het in 2014 het Amerikaanse pastamerk Annie’s over. Een voortdurende stroom van nieuwe producten zorgt er sindsdien voor dat General Mills niet achterop raakt, zelfs niet als de smaak van de consument verandert.

6. J.M. Smucker

Huidig dividendrendement: 3,2%

Smucker is vooral bekend om zijn jam en gelei, maar het moederbedrijf omvat een groot aantal andere consumentenmerken, waaronder Folgers koffie, Meow Mix kattenvoer en Jif pindakaas. Mede dankzij deze diversificatie is het dividend sinds het eind van 2010 met maar liefst 150% gestegen.

7. Kellogg

Huidig dividendrendement: 3,4%

Deze Amerikaanse producent van onder meer Cheez-It crackers en Rice Krispies is meer dan 20 miljard dollar waard. Met vestigingen in meer dan 180 landen en tientallen topmerken is Kellogg niet afhankelijk van één product of divisie. Deze diversificatie zorgt voor een consistente omzet en betrouwbare dividenduitkeringen.

8. Kraft Heinz

Huidig dividendrendement: 5,8%

Door de fusie van Kraft en Heinz ontstond in 2015 een van de grootste levensmiddelenbedrijven ter wereld. Maar de koers daalde met maar liefst 25% toen het bedrijf vorig jaar een winstwaarschuwing gaf. Hoewel deze voedselreus niet meer zo dominant is als hij ooit was, blijft het volgens US News een stabiele onderneming dankzij populaire merken als Capri Sun dranken, Heinz ketchup en vele andere.

9. Molson Coors Brewing

Huidig dividendrendement: 4,1%

Molson Coors is een van de grootste bierbrouwers ter wereld. Met een groot aantal verschillende merken als Molson, Coors en Miller die over de hele wereld verkocht worden zal dit aandeel gewild zijn zolang mensen bier blijven drinken. Dividenduitkeringen zijn in het afgelopen decennium ruwweg verdubbeld. Het huidige dividend bedraagt ongeveer twee derde van de totale winst per aandeel, en dat betekent dat er in de komende jaren wellicht een verhoging aan zit te komen.

Lees ook: 9 tips voor succesvol dividendbeleggen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group