7 aandelen van meer dan 100 dollar die het geld waard zijn

Door Belegger.nl op 26 februari 2020 10:00 | Views: 13.428

7 aandelen van meer dan 100 dollar die het geld waard zijn

Aandelen zijn duur, erg duur. Toch zijn er aandelen van boven de 100 dollar per stuk die hun geld meer dan waard zijn.

Investorplace bekeek zeven aandelen in deze prijsklasse.

Galapagos

Het aandeel van dit Belgische biotechnologiebedrijf steeg in het afgelopen jaar met 155% in prijs en Galapagos heeft momenteel een marktkapitalisatie van 16 miljard dollar.

Hoewel Galapagos nog geen geneesmiddelen op de markt heeft gebracht, heeft het een handvol middelen in de pijplijn die zich in een vergevorderd stadium van ontwikkeling bevinden. Van deze producten is filgotinib het meest veelbelovend.

Dit middel, voor mensen met reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn, werd door Galagos ontwikkeld in samenwerking met Gilead Sciences en heeft de potentie om een blockbuster te worden, aldus Investorplace. Goedkeuring wordt dit jaar nog verwacht.

Leidos

Leidos, eerder bekend als Science Applications International Corporation, verricht sinds 1969 ingenieursdiensten voor de Amerikaanse overheid. De laatste paar jaar heeft Leidos zich toegelegd op lucht- en ruimtevaartwerk, maar ook defensie en inlichtingen horen tot het werkterrein van het bedrijf.

In december kocht Leidos het defensietechnologiebedrijf Dynetics voor 1,6 miljard dollar in contanten. Het aandeel is het afgelopen jaar met bijna 80% gestegen, en wordt tegen een koers/winstverhouding van 25 verhandeld.

Franco-Nevada

Als u goud interessant vindt maar een te riskante investering, is Franco-Nevada wellicht een aardig alternatief. Dit Amerikaanse bedrijf is namelijk een royalty company, die land verhuurt aan gouddelvers. Franco-Nevada int in ruil daarvoor huur en krijgt bovendien een bepaald gedeelte van de goudopbrengst tegen een van te oren afgesproken prijs.

Franco-Nevada is dus een soort vastgoedbeleggingsfonds in de goudsector, met een klein dividend van 0,8%.

Target

Deze Amerikaanse winkelketen staat in de VS vooral bekend om zijn grote winkels, maar is in het afgelopen jaar mede dankzij sterke online verkopen 60% in koers gestegen. Dat is niet slecht in een sector die het momenteel niet makkelijk heeft.

Het bedrijf is bovendien een topper qua dividenduitkeringen: het heeft zijn dividend (dat momenteel 2,2% bedraagt) de afgelopen 52 jaar elk jaar verhoogd.

Procter & Gamble

Net als Target is ook consumentengoederenreus P&G een dividendkampioen: het heeft de uitkering al meer dan 50 jaar achter elkaar elk jaar verhoogd. P&G, dat 183 jaar geleden werd opgericht, is na de verkoop van een aantal slecht presterende merken klaar voor zijn derde eeuw.

Het aandeel is het afgelopen jaar met 25% gestegen en het dividendrendement is bijna 2,4%.

Mid-America Apartment Communities

Dit vastgoedbeleggingsfonds bezit en exploiteert middelgrote en luxe appartementencomplexen in stedelijke of voorstedelijke gebieden waar jonge professionals wonen en werken in het Zuiden, het Zuidoosten, het Zuidwesten en de Mid-Atlantische regio's van de VS. De huizenprijzen zijn ook in de VS sterk gestegen, wat betekent dat een eigen huis kopen ook voor een grote generatie jonge Amerikanen bijna onmogelijk is.

Het aandeel is het afgelopen jaar met 42% gestegen, en biedt een solide dividendrendement van 2,7%.

NextEra Energy

NextEra Energy bezit een groot nutsbedrijf in Florida, voorheen bekend als Florida Power & Light, en is tevens 's werelds grootste producent van wind- en zonne-energie. Vooral naar het opwekken van alternative energie zal in de toekomst erg veel vraag zijn.

Geen wonder dat het aandeel in de afgelopen twaalf maanden met 47% is gestegen. Het biedt beleggers tevens een solide dividendrendement van 2%.

Lees ook: De 3 beste dividendaandelen voor een stabiel inkomen

Reacties

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
mbbs1024
0
Allemaal Amerikaanse aandelen, wordt je rendement dan niet dubbel wegbelast, een eerste maal in de VS, en daarna nog eens in België ?
RUMORO
0
mmbs1024. Uw reactie is juist tenzij je op de meerwaarde rekent deze is niet belastbaar.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group