Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
9 techaandelen om te kopen in een recessie

9 techaandelen om te kopen in een recessie

Ondanks toenemende bezorgdheid over de schuldenlast en de cashflow van een aantal bedrijven, is technologie nog steeds de toonaangevende sector op de beurzen.

De Amerikaanse technologiesector was een van de grootste aanjagers van de tien jaar durende stierenmarkt, die door de coronapandemie in maart tot een abrupt einde kwam. Techaandelen staan dit jaar op een gemiddeld verlies van 3%, vergeleken met een daling van 12.3% voor de S&P 500 index.

US News zette, op basis van onderzoek door Morningstar, de negen beste technologieaandelen om te kopen tijdens een recessie op een rij. Ze hebben allemaal een koopadvies van Morningstar.

Intel

Ondanks de virusuitbraak heeft Intel, een van de grootste halfgeleiderproducenten ter wereld, zijn fabrieken en leveringen op peil weten te houden. Volgens analist Abhinav Davuluri hebben de cloud- en laptopdivisies geprofiteerd van de transitie naar meer thuiswerken in het eerste kwartaal. Morningstar heeft een koersdoel van 70 dollar per aandeel.

Cisco Systems

Het verdienmodel van Cisco, dat een van de marktleiders is op het gebied van datanetwerktechnologie, heeft het bedrijf volgens analist Mark Cash beschermd tegen cyclische dalingen in de uitgaven voor computerhardware. De reële waarde van het aandeel, dat een aantrekkelijk dividendrendement heeft van 3,5%, wordt door Morningstar geschat op 48 dollar.

Salesforce.com

Salesforce is een van de wereldleiders op het gebied van customer relationship management. Volgens analist Dan Romanoff behoort Salesforce tot de softwarebedrijven met de beste groeikansen op de lange termijn. Morningstar heeft een koersdoel van 202 dollar.

Broadcom

Broadcom, een van de grootste producenten van halfgeleiders voor draadloze communicatie, bedrijfsopslag en industriële eindmarkten, betaalt beleggers een royaal dividendrendement van 5%. Bovendien kondigde Broadcom onlangs een dividendverhoging aan, en zei genoeg geld in kas te hebben om zowel het dividend te betalen als aan zijn schuldverplichtingen te voldoen. Morningstar acht een aandeel Broadcom 310 dollar waard.

ServiceNow

ServiceNow, een leverancier van automatiseringsdiensten op het gebied van informatietechnologie, had ondanks de pandemie een sterk eerste kwartaal, mede dankzij een strategie gericht op het aantrekken van nieuwe klanten en het uitbreiden van de relaties met bestaande klanten. Dat goede resultaat wijst er volgens Romanoff op dat het bedrijf de juiste weg is ingeslagen. Morningstar heeft een koersdoel van 388 dollar voor het aandeel.

VMWare

VMWare is een softwarebedrijf dat ondernemingen helpt bij het beheer van de cloudinfrastructuur. In maart lieten VMWare en moederbedrijf Dell Technologies weten dat ze vanwege de coronacrisis hun winstprognoses introkken. Morningstar voorspelt een omzetgroei van 8% voor VMWare in 2021, en een groei van 14% in 2022. De reële waarde van het aandeel wordt door Morningstar op 202 dollar geschat.

Applied Materials

Applied Materials, een wereldwijde leverancier van nanofabricagetechnologie voor de halfgeleiderindustrie, voorspelde voor de crisis uitbrak een robuuste omzetgroei. Volgens Davuluri zal het bedrijf dankzij een budget van 2 miljard dollar voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten ook in barre tijden in staat zijn de concurrentie een stap voor te blijven. Morningstar schat de waarde van het aandeel op 65 dollar.

Workday

Workday is een aanbieder van financiële softwareoplossingen in de cloud. Analist John Barrett voorspelt dat de omzetgroei van Workday in 2021 aanzienlijk zal vertragen, gevolgd door een sterk herstel in 2022. Morningstar heeft een koersdoel van 183 dollar voor de aandelen.

Cognizant Technology Solutions

Cognizant Technology Solutions is een wereldwijd opererende IT-dienstverlener die ongeveer 75% van zijn omzet uit Noord-Amerika haalt terwijl meer dan 70% van de werknemers in India woont. Langetermijntrends zoals verdere automatisering en een toename van de complexiteit van de technologie zouden Cognizant ook in de toekomst rugwind moeten geven, zo voorspelt analist Julie Bhusal Sharma. Morningstar geeft een koersdoel van 72 dollar.

Lees ook de column Het fundament voor een nieuwe opgaande trend

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht