Argen-x en nog 6 spannende healthcare-aandelen

Door Belegger.nl op 12 mei 2020 08:50 | Views: 12.206

Argen-x en nog 6 spannende healthcare-aandelen

De beurzen kenden de eerste week van mei een roerige start. Beleggers maken zich zorgen over de toenemende spanningen tussen de VS en China vanwege de uitbraak van het coronavirus. Toch er zijn volgens Investorplace nog sectoren te vinden die de moeite waard zijn voor beleggers. Neem de gezondheidszorg. 

Investorplace zocht 7 interessante healthcare-bedrijven bij elkaar. De tips zijn gebaseerd op onderzoek van TipRanks, en de aandelen hebben allemaal een gemiddeld sterk koopadvies meegekregen van analisten.

1. Argen-x SE 

Dit Belgische bedrijf had een solide jaar in 2019. Yaron Weber, een analist van Cowen, heeft vooral hoge verwachtingen van efgartigimod, een kandidaatgeneesmiddel tegen ernstige auto-immuunziektes.

De markt voor deze ziektes is volgens hem in potentie 'meerdere miljarden dollars' waard. Analisten geven het aandeel een gemiddeld koersdoel van 194,36 dollar.

2. Ascendis Pharma 

Analisten zijn enthousiast over de groeimogelijkheden van dit bedrijf, dat met behulp van zjn geavanceerde TransCon technologie de doseermogelijkheden van producten die al op de markt zijn optimaliseert.

Leland Gershell, een analist van Oppenheim, voorziet voor TransCon een mogelijke afzetmarkt van zo’n 200.000 middelen wereldwijd. Gershell verhoogde onlangs zijn koersdoel voor het aandeel tot 219 dollar. 

3. Amicus Therapeutics 

Amicus Therapeutics is gespecialiseerd in het ontwikkelen van therapieën om patiënten te helpen die lijden aan onder meer lysosomale opslagstoornissen. Zijn middel Galafold genereerde in het vierde kwartaal een omzet van 55,3 miljoen dollar, vergeleken met een gemiddelde verwachting van analisten van 49,7 miljoen dollar.

Volgens Ritu Baral, een analist van Cowen, verwacht het bedrijf dit jaar een omzet voor Galafold van tussen de 250-260 miljoen dollar, wat een stijging zou zijn van tussen de 37% en 43% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Baral geeft het bedrijf een koersdoel van 31 dollar. 

4. Iovance Biotherapeutics 

Iovance ontwikkelt tumor-infiltrerende therapieën die gebruik maken van de kracht van het eigen immuunsysteem van de patiënt om kanker te bestrijden.

Kankerpatiënten die tijdens een klinische Fase 1 studie het middel toegediend kregen, reageerden in 25% van de gevallen positief. Joseph Pantginis, een analist van H.C. Wainwright, verhoogde onlangs zijn koersdoel voor het aandeel van 36 dollar naar 48 dollar.

5. Natera 

Natera ontwikkelt innovatieve technologie voor onder meer niet-invasieve prenatale testen en het testen van miskramen. Het bedrijf voorspelde onlangs een winst over het eerste kwartaal van rond tussen de 89-91 miljoen dollar, wat op een groei zou neerkomen van tussen de 33% en 36% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Analisten hebben vooral hoge verwachtingen van Natera’s mobiele phlebotomieservice, die patiënten in staat stelt om bloedstalen thuis te testen. Bovendien wijst analist Max Masucci van Cannacord erop dat Natera tijdens de coronavirus pandemie aan marktaandeel gewonnen heeft. Masucci geeft het bedrijf een koersdoel van 46 dollar per aandeel.  

6. United Therapeutics 

Dit farmaceutische bedrijf heeft al meerdere therapieën op de markt gebracht voor de behandeling van pulmonale arteriële hypertensie en pediatrisch neuroblastoom. Tijdens het meest recente kwartaal kwam de nettoomzet uit op 356,3 miljoen dollar, vergeleken met een gemiddelde verwachting van analisten van 344,3 miljoen dollar.

Hoewel sommige beleggers zich zorgen maken over het effect van de pandemie op de verkoop, voorziet analist Liana Moussatos van Wedbush geen grote problemen. Moussatos geeft het aandeel een koersdoel van 243 dollar.  

7. Axsome Therapeutics

Axsome Therapeutics ontwikkelt therapieën voor patiënten die lijden aan aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. Op 27 april kondigde de onderneming aan dat zijn AXS-05 middel tijdens klinische onderzoeken goede resultaten had laten zien bij mensen die agitatie ervaren in verband met de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. Vergeleken met een placebo was AXS-05 in staat om de agitatie snel en aanzienlijk te verbeteren.

Analisten reageerden enthousiast, vooral omdat er momenteel in de VS geen goedgekeurde behandelingen beschikbaar zijn voor agitatie bij Alzheimer. Geen wonder dat Raghuram Selvaraju, een analist van H.C. Wainwright, het aandeel een koersdoel geeft van 210 dollar, een stijging van maar liefst 133% vergeleken met de huidige koers.  

Lees meer: Deze 8 bedrijven speuren naar een coronavaccin of -medicijn

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront