Morgan Stanley: deze Europese aandelen zijn op termijn interessant

Door Belegger.nl op 20 mei 2020 08:45 | Views: 20.055

Morgan Stanley: deze Europese aandelen zijn op termijn interessant

De Europese economie is hard geraakt door de coronapandemie, maar zal binnenkort naar verwachting aantrekken. Toch zijn Europese aandelen volgens Morgan Stanley nog steeds niet aantrekkelijk geprijsd. De analisten van de bank zijn over een paar Europese aandelen positief - op de langere termijn.

De wereld zal er na de pandemie voor een aantal sectoren totaal anders uitzien, zo zei de Amerikaanse investeringsbank volgens Barron's.

Bodem gezien

Volgens Graham Secker, aandelenanalist van Morgan Stanley, zullen economische data de komende weken bevestigen dat de Europese economie over zijn dieptepunt heen is. Maar de economische opleving is al ingeprijsd in de waardering van aandelen, vindt hij.

“Daarom blijven we erbij dat de risicobeloning er voor Europese aandelen op dit moment niet bijzonder aantrekkelijk uitziet,” aldus Secker, eraan toevoegend dat een aantal aandelen een downgrade zou kunnen krijgen voor de tweede helft van 2021.

Morgan Stanley handhaafde zijn prognose dat Europese bedrijfswinsten dit jaar met 45% zullen dalen, gevolgd door een stijging van 40% volgend jaar. Dat betekent dat de winst per aandeel eind 2021 zo’n 23% lager zal zijn dan op het hoogtepunt voor de virusuitbraak.

Retail

Seckers collega-analist Geoff Ruddell waarschuwt dat de detailhandel ondanks versoepeling van lockdownmaatregelen in heel Europa nog steeds in zwaar weer zit.

Volgens hem hebben de anderhalvemetermaatregelen op de korte termijn de vraag ondermijnd en tegelijkertijd de bedrijfskosten verhoogd. Hij verwacht bovendien dat het consumentengedrag en de prioriteiten van consumenten op de lange termijn wel eens fundamenteel veranderd kunnen zijn.

Ruddell is evenwel positief over deze drie grote Britse spelers in de detailhandel: Associated British Foods, Kingfisher en Marks & Spencer.

Luchtvaart

Andrew Humphrey, de ruimtevaart- en defensieanalist van Morgan Stanley, is voor de lange termijn positief over de Franse vliegtuigbouwer Airbus. Hij waarschuwde wel dat het nog wel even kan duren voordat het luchtverkeer weer zal opstijgen.

Financials

Financieel analist Bruce Hamilton denkt dat de coronacrisis ertoe zal leiden dat zogeheten ESG-criteria (environment, social and governance) een steeds grotere rol zullen gaan spelen voor beleggers. Hij ziet Amundi en BlackRock het beste in staat om te profiteren van deze trend, terwijl BNP Paribas, UBS, KBC en Nordea goed gepositioneerd zijn in Europa.

Lees ook: JPMorgan: Coronacrisis dubbel zo erg als 2008

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group