Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Air France-KLM nog even aan de grond

Air France-KLM nog even aan de grond

Vele sectoren worden door corona midscheeps geraakt, zo ook de vliegtuigbranche. Komen zij de ellende te boven? Zullen ze overleven? Zijn ze klaar voor een doorstart?

Voor beleggingsdoeleinden allemaal wezenlijke vragen. Dit geldt ook voor AirFrance KLM. Welnu, als de grafiek niet liegt, zijn binnenkort bodemstampers in aantocht als opmaat voor een koersherstel. Maar juich niet te vroeg, lees eerst verder. 

Grillige downtrend

Het behoeft denk ik weinig toelichting als ik meld dat dit fonds koerstechnisch in zwaar weer verkeert. Het verdient sowieso geen schoonheidsprijs wat betreft trendmatigheid. Geen mooi ritme in top- en bodemvorming, wel forse koersduikelingen en dappere oplevingen.

Volgens de regels van het Dashboard Beleggen is er thans sprake van een dalende trend op alle timeframes, dus dat oogt niet goed. De beren dus stevig aan de leiding, maar voor hoe lang nog? 

Bodemvorming

Als we de langetermijngrafiek bestuderen dan zien we enerzijds de slechte trendmatigheid, maar anderzijds ook wel de grillige contouren van een trading range achtige configuratie. Daarbij is het thans van belang wat de spelers gaan doen bij de 3+ groene streep die de onderkant van de range bepaalt.

In 2012 was dit het ultieme dieptepunt, waarna uiteindelijk de 12+ zone werd bereikt. Zouden de spelers dit spel gaan herhalen? 

Nog even geduld voor koopjesjagers

De vooruitzichten en verwachtingen zijn vooralsnog niet hoopgevend, zo blijkt uit diverse persberichten. Maar dat zijn fundamenteel gevoede opinies. Helemaal niet verkeerd, maar het gaat er uiteindelijk om hoe de massa alle ellende absorbeert en dat zien we terug op de grafiek.

Mocht het zo zijn dat al het negatieve nieuws binnenkort in de koers is verwerkt, dan zou er komende maand een witte candle moeten verschijnen als opmaat voor een koersherstel naar mogelijk de SMA lijn op 8,50. “Wacht op wit” is dan ook de TA coaching-aanbeveling voor koopjesjagers met hun jeukende speculantenhanden. Nog even geduld dus. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht