Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
10 innovatieve aandelen om nu te kopen

10 innovatieve aandelen om nu te kopen

Wat zijn de beste innovatieve aandelen om te kopen in het tijdperk van het Nieuwe Normaal? Investorplace verzamelde tien interessante bedrijven met disruptief potentieel.

De website baseert zich daarbij op het Canadese Evolve Innovation Index Fund, een passief beheerd indexfonds dat de prestaties van de Solactive Global Innovation Index volgt en sinds de oprichting twee jaar geleden een totaal rendement van 8,71% op jaarbasis heeft gegenereerd.

DocuSign

Deze maker van software om electronische handtekeningen te zetten publiceerde sterke winstcijfers op 4 juni, aangedreven door een groei van het klantenbestand met 30% op jaarbasis tot bijna 661.000. Dat is ook geen verrassing vanwege het vele thuiswerken tijdens de coronapandemie.

DocuSign boekte een winst in het eerste kwartaal van 12 cent per aandeel, 2 cent meer dan analisten hadden voorspeld.

Splunk

Dit data-analysebedrijf is een topper in zijn sector, aldus Investorplace.

Het geeft ondernemingen bruikbare inzichten in hun marketingcampagnes, of hoe de klantenservice kan worden verbeterd, en speelt handig in op megatrends zoals 5G internet en kunstmatige intelligentie, die de waarde van Splunks platform alleen maar verder zullen doen toenemen.

Nvidia

Ondanks de onzekerheid veroorzaakt door de pandemie had dit Amerikaanse technologiebedrijf een redelijk kwartaal.

"In de afgelopen 15 jaar heeft Nvidia een totaal rendement op jaarbasis van 28% opgeleverd voor zijn aandeelhouders. Ik denk dat er een goede kans is dat het bedrijf dat de komende 15 jaar weer zal doen", schreef Will Ashworth van Investorplace eind april.

Twee maanden later is hij niet van mening veranderd, want Nvidia heeft volgens hem een zonnige toekomst.

Pinterest

In deze tumultueuze wereld biedt Pinterest mensen tijdelijke ontsnapping aan de realiteit. Hoewel het aandeel dit jaar 16,7% hoger staat, stortte de koers tijdelijk in tijdens de coronacrash van maart. Investorplace verwacht dat de koers verder zal oplopen, "maar alleen als de economie meewerkt."

Intuitive Surgical

Dit medische techbedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt een geavanceerd chirurgisch systeem met robotondersteuning genaamd Da Vinci.

De koers is in de loop der jaren flink gestegen maar het bedrijf is een innovator pur sang, en daarom is dit volgens Investorplace een aandeel dat de moeite waard is om "minstens 50 jaar" aan te houden.

Intuit

Intuit is geen sexy bedrijf, maar de maker van software om de belastingen mee te doen is een solide onderneming. Het helpt mensen om geld te verdienen en te besparen, twee cruciale componenten van een goed bedrijf.

Heeft het concurrentie? Reken maar. Maar het heeft bewezen dat het tegen een stootje kan. Bovendien is er geen enkel bedrijf dat een beter product aflevert, stelt Investorplace.

Salesforce.com

Deze Amerikaanse maker van software voor klantrelatiebeheer wordt geleid door Marc Benioff, een topman met een vooruitziende blik die onlangs nog voor een basisinkomen pleitte. Het bedrijf boekte eind mei een omzetstijging van 30% tot 4,9 miljard dollar.

Workday

Het is een zwaar jaar geweest voor deze leverancier van human capital management en financiële managementsoftware. In maart daalde de koers naar 108 dollar, maar het aandeel heeft zich hersteld en staat momenteel weer in de plus voor dit jaar. 

Workday kondigde onlangs een samenwerkingsverband aan met Work.com van Salesforce om bedrijven te helpen bij het veilig heropenen van hun deuren na de lockdown.

Tesla

Tesla, de maker van electrische auto’s, kan uiteraard op deze lijst van innovatieve bedrijven niet ontbreken. Oprichter Elon Musk zag eind mei een jongensdroom uitkomen toen zijn SpaceX en NASA voor het eerst in meer dan tien jaar met succes twee astronauten de ruimte in lanceerden.

Onlangs incasseerde hij een bonus van 770 miljoen dollar na het behalen van de operationele doelen die hij zich twee jaar geleden in zijn bonusplan had gesteld. Kortom, Musk is een innovator die dingen voor elkaar krijgt. 

Okta

Het aandeel Okta is met 60% gestegen ten opzichte van een totaal rendement van -6,5% voor de gehele Amerikaanse markt dit jaar. De reden? De duizelingwekkende groei. Zo boekte het clouddienstenbedrijf in het eerste kwartaal een  omzetstijging van maar liefst 46%.

Lees ook: 10 aandelen om te kopen na een historische beursdreun

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht