Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Goud flirt met 1800 dollar-grens

Goud flirt met 1800 dollar-grens

Goud staat op het punt om door de barrière van 1800 dollar per troy ounce te breken. Dat kan zelfs de weg vrijmaken richting de all time high van 2011, toen de 1900 dollar werd aangetikt.

De koers van het edelmetaal zit in de lift, onder andere aangespoord door nieuwe uitbraakhaarden van Covid-19 in de VS, zo schrijft Bloomberg Business

'Zorgwekkende toename'

Hierdoor zijn verschillende staten genoodzaakt om de heropeningsplannen op te schuiven of terug te draaien. Een van de belangrijkste immunologen van het land, dokter Anthony Fauci, waarschuwde dinsdag dat hij een ‘zorgwekkende toename’ van het aantal besmettingen zag.

Wat ook meespeelt is de zeer lage rente en het feit dat overheden wereldwijd miljarden in de economie pompen om de impact van de pandemie te beteugelen.

Zie ook: Komt er nu dan wel inflatie?

Vrees voor inflatie

Vanwege de vrees voor oplopende inflatie ‘vluchten’ beleggers naar goud. Goldman Sachs gelooft zelfs dat het edelmetaal in de komende 12 maanden naar de 2000 dollar kan.

De instroom in goud-ETF’s staat op recordhoogtes en ook mijnbouwbedrijven profiteren. Aandelen van Newmont Corp., het grootste goudmijnbedrijf ter wereld, staat year-to-date al 36% in de plus. 

Lees meer: 10 spannende goud- en zilveraandelen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht