Citi: ‘Koop defensieve aandelen’

Door Belegger.nl op 7 juli 2020 15:20 | Views: 9.695

Citi: ‘Koop defensieve aandelen’

Het coronavirus heeft de VS opnieuw in zijn greep, en dat zal een negatief effect hebben op de aandelenmarkten wereldwijd.

Grote staten in het zuiden en westen van de VS, waaronder Texas en Florida, meldden afgelopen week pieken in het aantal besmettingen, wat onder beleggers tot grote zorgen heeft geleid over het economisch herstel van ‘s werelds grootste economie.

Defensieve strategie

Analisten van Citigroup voorspellen volgens Reuters niet veel goeds voor wereldwijde aandelen het komende jaar, en raden beleggers een defensieve strategie aan, van inzetten op Amerikaanse aandelen en aandelen van zorgbedrijven. 

Bankaandelen kunnen daarentegen volgens Citi het beste vermeden worden, omdat de pandemie naar verwachting een negatief effect zal hebben op de winsten in deze sector vanwege de langdurig lage rentestand. De Amerikaanse bank heeft zijn aanbeveling voor de grondstoffensector daarentegen opgewaardeerd tot ‘overwogen,’ terwijl de sector consumentengoederen een downgrade kreeg.

Overheidsgeld

De lockdownmaatregelen van de afgelopen maanden hebben de Amerikaanse economie grote schade berokkend, maar volgens Citi werd dat enigszins goedgemaakt door grootscheepse steunmaatregelen van de centrale bank.

Citi gaat er vooralsnog vanuit dat de zes biljoen dollar aan steun van de Amerikaanse centrale bank, de Fed, negatieve effecten van hernieuwde lockdowns kan verzachten. Maar beleggers moeten er wel rekening mee houden dat er weinig opwaartse beweging in de markt zit, zo schreven de Citi-analisten in een recente notitie.

Zijwaartse koersbeweging

De S&P 500-index zou volgens Citi halverwege volgend jaar op 3.160 punten kunnen staan. Dat is een stijging van ongeveer 1% ten opzichte van het slot van afgelopen vrijdag. Citi verwacht dat andere grote markten, van Australië tot Europa en Japan, een vergelijkbaar patroon zullen laten zien.

De verwachtingen van Citi komen in grote lijnen overeen met die van HSBC Private Banking. De Zwitserse bank Credit Suisse is iets positiever over aandelen dan Citi.

Lees ook: 6 healthcare-aandelen die geen last hebben van de politiek

Reacties

4 Posts
frankvl
0
beleggertje2020
0
Ik koop helemaal niks defensief . Zo defensief is het allemaal niet meer zolang mijn tabaksaccijnzen maar stijgen !. Ik handel alleen in FLOWTRADERS ( voor 20 piek gekocht ) . Ik hou t vandaag de dag alleen bij FLOWTRADERS . Ik doe met 5K daghandel en 5K continuous in FLOW . Vanuit de daghandel verkoop ik rond de top en koop de volgende dag of een week later weer op een hogere bodem. Verder voorspel ik dat de DOW en AEX dit jaar nog zakken tot onder de vorige bodem ! Maar goed ik ben weer niet zo maf om puts op de AEX en de DOW te kopen. Dan zit ik weer aan domme domme tijdslimits vast terwijl vele beleggers onrealistisch handelen en hun geld meer en meer op aandelen inzetten ! Nog efkes en die kiloknaller gaat komen ! Zal wellicht extreem goed zijn voor FLOWTRADERS !
beleggertje2020
0
quote:

frankvl schreef op 7 juli 2020 16:38:


Ik zeg: koop voorlopig helemaal geen aandelen. Er komt een 2e golf aan.

Jij snapt het ! Alleen beleggers zijn onrealistisch bezig op het moment! Mijn advies: Koop gewoon FLOWTRADERS , die aandelen gaan wellicht dit jaar nog naar 50 a 60 euro kwa koers !
k2es
0
Flowtraders doet het nu wel goed, maar zodra de corona-crisis voorbij is, gaat het waarschijnlijk weer dalen, mogelijk is er nog wat uitstel daarvan als er nog een flinke dividenduitkering komt, maar als de volaliteit op de beurs weer omlaag gaat Flowtraders ook omlaag. Het is dus beter om een wat meer gespreide portefeuille te hebben. Er zijn veel achterblijvers die nog ruimte genoeg naar boven hebben om te stijgen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront