Word abonnee en neem Beursduivel Premium
3 groeiaandelen om 50 jaar aan te houden

3 groeiaandelen om 50 jaar aan te houden

We leven in onzekere tijden, en veel beleggers zijn bang voor een nieuwe beurscrash. Volgens The Motley Fool is een langetermijnbenadering de beste beleggingsstrategie in elk beursklimaat.

Door uw portefeuille te vullen met aandelen die recessiebestendig zijn, kunt u het risico dat gepaard gaat met beleggen beperken en de onzekere marktomstandigheden met meer vertrouwen tegemoet treden.

The Motley Fool selecteerde drie groeiaandelen die u met gerust hart kunt kopen en aanhouden voor de komende 50 jaar.

Alphabet

De pandemie heeft de aandelen van Alphabet zeker niet ongemoeid gelaten. Zo daalden de klasse A- en klasse C-aandelen van het moederbedrijf van Google in maart met ongeveer 23% ten opzichte van hun slotkoers van 2 januari. Maar de koers heeft zich sindsdien sterk hersteld. Beide aandelen staan momenteel slechts 3% lager dan het hoogtepunt van de afgelopen 52 weken.

Alphabet biedt beleggers met Google, de grootste internetzoekmachine ter wereld, en het populaire videoplatform YouTube een unieke investeringsmogelijkheid. Hoewel Alphabet in het tweede kwartaal voor de eerste keer in zijn geschiedenis de inkomsten zag dalen, slaagde het bedrijf er wel in de verwachtingen van analisten op Wall Street te overtreffen.

Het is uiteraard geen verrassing dat de pandemie dit jaar de winstcijfers van Alphabet heeft beïnvloed. Zo verwacht 69% van de bedrijven hun advertentie-uitgaven in 2020 te zullen verminderen, volgens een rapport van Influencer Marketing Hub. Advertenties zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Alphabet. Maar als u een belegging in Alphabet bekijkt over een periode van een halve eeuw, is de impact van de pandemie minder zorgwekkend.

Google heeft inmiddels meer dan 86% van de wereldwijde markt voor internetzoekmachines in handen. De recente beslissing van het bedrijf om de kosten voor handelaren op Google Shopping af te schaffen is slechts een van de manieren waarop het de concurrentie met e-commercereus Amazon aangaat.

Apple

Geen enkele lijst van groeiaandelen die u kunt kopen en 50 jaar wegleggen zou compleet zijn zonder Apple.

De aandelen van de techreus zijn maar liefst 75.000% meer waard geworden sinds het bedrijf bijna 40 jaar geleden naar de beurs ging. De maker van de iPhone heeft inmiddels een marktkapitalisatie van bijna 1,7 biljoen dollar en een enorm scala aan producten die het bedrijf goed door de pandemie hebben geholpen.

Over het tweede kwartaal meldde Apple een bescheiden omzetstijging van 1% ten opzichte van het voorgaande jaar, vergeleken met een toename van 9% tijdens het eerste kwartaal. Maar het bedrijf heeft nog steeds een gezonde cashflow van meer dan 13 miljard dollar, en boekte een totale winst van 58,3 miljard dollar.

De langverwachte resultaten over het derde kwartaal werden donderdag 30 juli bekendgemaakt, en stelden beleggers niet teleur. Zo meldde Apple een verbazingwekkende sprong van 11% in de omzet en een aandelensplitsing. Dat laatste moet het makkelijker maken voor kleine beleggers om het aandeel aan te schaffen.

Met een dividendrendement van 0,85% en een recessiebestendige productenportefeuille is het geen wonder dat beleggers zich massaal op Apple-aandelen hebben gestort.

Alibaba

Alibaba is het grootste e-commercebedrijf in China, volgens eMarketer. En China is de grootste e-commercemarkt ter wereld, waar men drie keer meer uitgeeft aan online shoppen dan de VS vorig jaar.

Hoewel ook Alibaba last had van de pandemie staan de aandelen dit jaar ongeveer 15% hoger. De omzet van Alibaba in het kwartaal dat eindigde op 31 maart steeg met 22% tot 16,1 miljard dollar. Het bedrijf meldde bovendien dat het meer dan 720 miljoen actieve gebruikers heeft op zijn verkoopkanalen.

De koers is aanzienlijk gestegen sinds de beursgang bijna zes jaar geleden. Als u 10.000 dollar had geïnvesteerd in Alibaba bij de beursgang in september 2014, had u nu 37.000 dollar. De martkwaarde is inmiddels 684 miljard dollar. Kortom, het 'Amazon van China' is de moeite van het kopen en houden waard.

Bekijk ook: De 3 grootste e-commerce-aandelen van 2020

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht