Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Goldman: Vaccin slecht nieuws voor techaandelen

Goldman: Vaccin slecht nieuws voor techaandelen

Eind van dit jaar kan er een goedgekeurd vaccin zijn, dat medio volgend jaar op grote schaal beschikbaar zou zijn voor iedereen. Dat schreven economen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs deze week in een rapport.

Dat is uiteraard goed nieuws voor de volksgezondheid. Maar Goldman kwam volgens CNN Business tot de conclusie dat de komst van een vaccin slecht zal uitpakken voor de aandelenmarkten.

Terug naar waarde-aandelen

De Amerikaanse beurzen laten, ondanks een sterke stijging van het aantal besmettingsgevallen in grote delen van het land, nog steeds een stijgende lijn zien.

Een vaccin zou de Amerikaanse economie enorm helpen, maar kan er ook toe leiden dat beleggers grote techaandelen als Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet en Microsoft - die dit jaar de kar hebben getrokken op Wall Street - omruilen voor effecten in banken en andere traditionele cyclische ondernemingen. Een beginnetje van een dergelijke rotatie was zichtbaar in mei en begin juni, maar dat zette toen niet door.

Volatiliteit op komst

Goldman Sachs waarschuwde voor schommelingen op de aandelenmarkten de komende maanden. De bank gaat ervanuit dat de S&P 500-index tegen het eind van het jaar rond de 3390 punten zal staan. Dat is ongeveer 2% hoger dan nu.

De S&P 500 kan oplopen tot 3700 punten mocht het vaccin er eerder zijn dan verwacht. En een daling tot 2200 punten hoort ook tot de mogelijkheden, als een tweede besmettingsgolf leidt tot een significantere klap voor de economie, aldus Goldman.

Verder kan de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november tot volatiliteit leiden omdat beleggers het effect op de belastingen, de overheidsuitgaven, de verhouding tussen de VS en China en de waarde van de dollar proberen in te schatten.

Zie ook: Dr. Doom houdt voet bij stuk

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht