Goldman: Vaccin slecht nieuws voor techaandelen

Door Belegger.nl op 10 augustus 2020 11:00 | Views: 10.801

Goldman: Vaccin slecht nieuws voor techaandelen

Eind van dit jaar kan er een goedgekeurd vaccin zijn, dat medio volgend jaar op grote schaal beschikbaar zou zijn voor iedereen. Dat schreven economen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs deze week in een rapport.

Dat is uiteraard goed nieuws voor de volksgezondheid. Maar Goldman kwam volgens CNN Business tot de conclusie dat de komst van een vaccin slecht zal uitpakken voor de aandelenmarkten.

Terug naar waarde-aandelen

De Amerikaanse beurzen laten, ondanks een sterke stijging van het aantal besmettingsgevallen in grote delen van het land, nog steeds een stijgende lijn zien.

Een vaccin zou de Amerikaanse economie enorm helpen, maar kan er ook toe leiden dat beleggers grote techaandelen als Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet en Microsoft - die dit jaar de kar hebben getrokken op Wall Street - omruilen voor effecten in banken en andere traditionele cyclische ondernemingen. Een beginnetje van een dergelijke rotatie was zichtbaar in mei en begin juni, maar dat zette toen niet door.

Volatiliteit op komst

Goldman Sachs waarschuwde voor schommelingen op de aandelenmarkten de komende maanden. De bank gaat ervanuit dat de S&P 500-index tegen het eind van het jaar rond de 3390 punten zal staan. Dat is ongeveer 2% hoger dan nu.

De S&P 500 kan oplopen tot 3700 punten mocht het vaccin er eerder zijn dan verwacht. En een daling tot 2200 punten hoort ook tot de mogelijkheden, als een tweede besmettingsgolf leidt tot een significantere klap voor de economie, aldus Goldman.

Verder kan de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november tot volatiliteit leiden omdat beleggers het effect op de belastingen, de overheidsuitgaven, de verhouding tussen de VS en China en de waarde van de dollar proberen in te schatten.

Zie ook: Dr. Doom houdt voet bij stuk

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group