De 7 techtoppers van Bank of America

Door Belegger.nl op 14 augustus 2020 08:40 | Views: 10.095

De 7 techtoppers van Bank of America

De wereld is in de greep van een pandemie. Dat weerhoudt een aantal techbedrijven er niet van door te groeien. Volgens Haim Israel, analist van Bank of America, zal de pandemie een blijvend effect op de economie hebben.

Bedrijven en consumenten genereren meer data dan ooit, regeringen kiezen een meer proactieve benadering en een jongere generatie beleggers richt zich nu op de digitale economie en ecologische duurzaamheid, zegt Israël.

USNews geeft zeven van de beste techaandelen voor tijdens deze crisis en de post-coronatijd, geselecteerd door Bank of America.

Amazon

De koers van Amazon is meer dan 65% gestegen en weerspiegelt hoe goed het bedrijf is gepositioneerd voor een lockdown-economie. De online verkoop van levensmiddelen verdrievoudigde, de inkomsten van Amazon Web Services stegen met 29% en het nettoresultaat verdubbelde ongeveer ten opzichte van een jaar geleden.

De pandemie versterkt de verschuivingen naar online retail en cloud computing, twee markten waarin Amazon domineert.

Microsoft

De grote concurrent van Amazon in de cloud wint marktaandeel. De omzet van clouddivisie Azure steeg met 47% in het tweede kwartaal.

Microsoft biedt volgens Bank of America groei met aantrekkelijke marges en redelijke waardering.

Alphabet

De aandelen van Googles moedermaatschappij zijn 9% gestegen. Daarbij moet het wel de andere grote techbedrijven voorlaten.

Er zijn zorgen over de onlineadvertentie-inkomsten. De groei van Google Cloud- en YouTube-abonnementen biedt het aandeel steun terwijl de advertentie-inkomsten herstellen.

Facebook

Ondanks alle controverses waarin Facebook de laatste jaren verstrikt raakte, blijft de aandelenkoers schitteren. De laatste horde was een advertentieboycot in verband met haatdragende berichten op het platform. De boycot verhinderde niet dat de omzet in het tweede kwartaal met 11% groeide.

Het bedrijf heeft volop mogelijkheden om langetermijnkansen te verzilveren.

Alibaba

Alibaba is het Amazon van China, toonaangevend in e-commerce en cloudcomputing. Er zijn veel positieve katalysatoren, zoals een handelsovereenkomst tussen de VS en China, en de geplande beursgang van dochter Ant Financial.

Bank of America verwacht dat Alibaba China’s dominante online retailer zal blijven.

Baidu

In China is Baidu de grootste online en mobiele zoekmachine. De omzet is licht gedaald in het eerste kwartaal. Het bedrijf heeft zich succesvol omgevormd tot een mobiele dienstverlener, de advertentie-inkomsten groeien gestaag.

Bank of America ziet op termijn extra groeimogelijkheden voor de zoekmachine.

Nvidia

De wereld wordt steeds digitaler en complexer. Bank of America vindt Nvidia een topper onder de halfgeleiders vanwege de enorme kansen op de lange termijn in datacenters, cloud computing, gaming, kunstmatige intelligentie en autonome voertuigen. Het heeft een solide balans.

Lees ook: De 3 beste AI-aandelen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront