Beleggingsmiljardair: Afgestrafte aandelen bieden mooie rendementen

Door Belegger.nl op 10 september 2020 08:25 | Views: 14.544

Beleggingsmiljardair: Afgestrafte aandelen bieden mooie rendementen

Er liggen voor beleggingen die tijdens de pandemie uit de gratie zijn geraakt mooie rendementen in het verschiet. Dat stelt althans de Amerikaanse miljardair Howards Marks in een interview met CNBC.

Het is niet eenvoudig om vandaag de dag kansen te vinden, erkent Marks, mede-oprichter en medevoorzitter van Oaktree Capital Management, de grootste investeerder in noodlijdende effecten ter wereld.

De rendementen op Amerikaans schatpapier zijn gereduceerd tot vrijwel nul. "Daarmee vergeleken ogen andere beleggingscategorieën zeer aantrekkelijk”, aldus Marks. “Je komt op een punt waarbij alles wordt verkocht tegen een eerlijke prijs ten opzichte van de zeer lage rente, maar nog steeds tegen heel lage rendementsvooruitzichten. En ik denk dat we daar nu zijn aanbeland", vervolgt hij.

Hier liggen de kansen

De kansen liggen volgens hem op dit moment in beleggingen die uit de gratie zijn, waaronder winkel- en kantoorvastgoed, evenals aandelen in de entertainmentsector en de horeca, aldus Marks.

Volgens de biljonair is er een tweedeling ontstaan tussen bedrijven die duidelijk succesvol maar duur zijn en ondernemingen die er laaggeprijsd uitzien maar voor zakelijke uitdagingen staan. Marks voorspelt dat de grote beleggers de tweede categorie zullen gaan kopen. En terecht, zo meent hij.

'Nog steeds potentie voor tech'

Hoe zit het dan met technologie-aandelen? De koersen van deze bedrijven zijn tot de recente uitverkoop op Wall Street fors opgelopen, omdat deze ondernemingen goede zaken deden tijdens de pandemie, die miljarden mensen wereldwijd aan huis kluisterde. Kunnen we deze sector beter mijden?

Zo ver gaat Marks niet. Hoewel sommige technologie-aandelen nu duur lijken, voorspelt de beleggingexpert dat ze beleggers op de lange termijn “nog heel wat geld” kunnen opleveren.

'Staar niet blind op fluctuaties in de markt'

Marks raadt beleggers verder aan zich niet te veel blind te staren op fluctuaties op de markt op de korte termijn, omdat die weinig betekenen. Hoewel de marktschommelingen dit jaar ongewoon sterk zijn geweest, wijst de biljonair erop dat de recente neergang plaatsvindt na een stijging van ongeveer 60% sinds het dieptepunt op 23 maart.

De aandelenbeurzen hebben nu zo'n 6% prijsgegeven. "Dat is dus nog steeds ver af van de bodem, en ligt het nog steeds in de buurt van het hoogterecord in februari", aldus Marks.


Ging het te goed? 

“Misschien ging het wel te goed", zegt hij. Hij waarschuwt ervoor dat beleggers zich moeten realiseren dat de markt hen niet kan vertellen wat de toekomst zal brengen.

De markten lijken volatieler te worden, zo merkt Marks. De beleggingsexpert signaleert dat iedereen kijkt naar de prestaties op de korte termijn, terwijl dat eigenlijk niets zegt. "Beleggen doe je immers voor de lange termijn. Wat echt iets betekent, is of je aandelen voor de lange termijn vasthoudt en of je goede aandelen hebt.”

Lees ook: Econoom Rogoff is somber over de lange termijn

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront