'Ontex significant ondergewaardeerd'

Door Beursduivel.be op 16 september 2020 15:30 | Views: 6.333

'Ontex significant ondergewaardeerd'

Hoewel het aandeel een hoog risicoprofiel kent, is het significant ondergewaardeerd, stelt Martin Crum van de IEX Beleggersdesk. In een analyse legt hij uit waarom.

“Ontex, producent van luiers voor baby's en volwassenen (incontinentie), items voor vrouwelijke hygiëne en sinds kort ook mondmaskers, heeft een redelijk eerste halfjaar achter de rug. De omzet daalde weliswaar lichtjes als gevolg van de onrust rond Covid-19, maar de luierfabrikant wist wel de Ebitda-marge duidelijk te verbeteren”, aldus Crum. 

Pijnpunten genoeg

Dat is niet echt terug te zien aan de beurskoers, want die noteert in de buurt van de all time low. Er zijn ook pijnpunten genoeg. “Bestuurlijke onrust, een verhevigde concurrentie, tegenzittende valuta's, een nog steeds forse schuldenlast: het helpt allemaal niet mee.”

Grootaandeelhouder ENA Investment Capital wil nu dat er een reset komt van de huidige strategie. “Hierbij moet alles, inclusief een overname van Ontex, bespreekbaar zijn.”

Niet op één lijn

ENA (15%) ligt echter niet op één lijn met een nog grotere aandeelhouder, GBL (20%), legt Crum uit. “Ergens lijkt dit opmerkelijk, immers ook GBL kijkt tegen een fors (papieren) verlies aan op zijn belang in Ontex. Maar even doorredenerend is het mogelijk dat GBL samen met toenmalige geïnteresseerde koper PAI Partners Ontex over wil nemen.”

“GBP en Pai Partners kennen elkaar goed. Een nieuwe poging van PAI Partners, samen met GBL, om Ontex in te lijven, is logisch en dan heeft GBL op dit moment geen baat bij hogere koersen voor Ontex.”

Kans op stevige overnamepremie

Al met al heeft de luierfabrikant genoeg issues, zo vat Crum het samen. “Maar dat neemt niet weg dat de huidige waardering van Ontex geen correcte afspiegeling van de waarde van het concern meer vormt. Het is zeker een interessant aandeel voor beleggers die de kans op een stevige overnamepremie niet voorbij willen laten gaan.”

Lees hierna: Onverstoorbaar Ontex

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront