'Marktomstandigheden Euronav verbeteren'

Door Beursduivel.be op 18 september 2020 13:50 | Views: 6.588

'Marktomstandigheden Euronav verbeteren'

Er zijn nog erg veel vragen over hoe het herstel van de economie, en daarmee de vraag naar olie, gaat verlopen. Eén ding is wel duidelijk, en dat is dat er sprake is van contango op de oliemarkt. Dat is gunstig voor Euronav, legt Martin Crum van de IEX Beleggersdesk uit.

Zo’n situatie wil zeggen dat de olieprijzen op de termijnmarkt (futures), hoger liggen dan op de spotmarkt, schrijft de analist in een update.

Goed nieuws

De situatie op de oliemarkt is van belang voor de vrachttarieven van Euronav, dat transport voor de olie-industrie verzorgt. Crum: “Er zijn nu weer oliehandelaren die olietankers afhuren voor opslag. Het directe logische gevolg is dat er dan weer minder olietankers beschikbaar zijn voor transport. En dat vertaalt zich weer in hogere vrachttarieven.”

De huidige dagtarieven schommelen tussen de 25.000 en 30.000 dollar per dag. Euronav draait break even bij 28.500 dollar, weet de analist. “Doordat er weer sprake is van contango liggen de dagtarieven voor levering in december alweer op meer dan 40.000 dollar per dag. Goed nieuws dus.”

Bullish

Volgens de analist is dit alles nog onvoldoende tot uiting gekomen in de koers van de zeevaartgroep. “De marktomstandigheden zijn verbeterd, maar het is nog onzeker hoe duurzaam dit is. Toch blijven we bullish op dit aandeel”, sluit Crum af. 

Zie ook: Sterk kwartaal voor Euronav

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront