Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Koop goudmijnaandelen in aanloop naar verkiezingen'

'Koop goudmijnaandelen in aanloop naar verkiezingen'

Wat er ook gebeurt met de Amerikaanse presidentsverkiezingen, beleggen in goudmijnaandelen is een 'win-win'. Dat stelt althans Paul Gambles, directeur van MBMG Group, in een interview met CNBC

Neem het VanEck Vectors Gold Miners indexfonds, dat belegt in grote goudmijnbedrijven als Newmont, Barrick, Franco-Nevada en Wheaton Precious Metals.

Dit fonds heeft het in de afgelopen 12 maanden veel beter gedaan dan de markt, met name omdat de goudprijs flink is opgelopen vanwege zorgen over de economische impact van de pandemie. 

Goudprijs gestegen

De goudprijs is de afgelopen paar dagen gestegen vanwege de grote economische onzekerheid en het vooruitzicht op een nieuw pakket stimuleringsmaatregelen voor de Amerikaanse economie. Goud wordt traditioneel door beleggers beschouwd als een  veilig toevluchtsoord in tijden van politieke of economische onrust. 

Een goedkope manier om blootstelling te krijgen aan goud, dat momenteel rond de 1899 dollar per troy ounce kost, is door te investeren in ondernemingen die zich bezighouden met exploratie en mijnbouw.

'Goudmijners profiteren van chaos'

"We zijn begonnen met het kopen van goudmijnaandelen en we zullen die waarschijnlijk ook na de verkiezingen aanhouden, omdat we denken dat ze zullen profiteren van de stimulans, maar we denken ook dat ze zouden profiteren van de chaos van de Amerikaanse presidentsverkiezingen,” zei Gambles.

Mocht President Donald Trump de verkiezingen winnen en de Democraten de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden behouden, dan zullen de onderhandelingen over de steunmaatregelen tussen de Democraten en het Witte Huis waarschijnlijk worden hervat.

Een overwinning voor de Democratische uitdager Joe Biden zou moeten resulteren in een groter pakket maatregelen. De Democraten in het Huis van Afgevaardigden hebben inmiddels al een pakket van 2,2 biljoen dollar goedgekeurd.

Verder bestaat de mogelijkheid dat de uitslag van de verkiezingen betwist zal worden, en wellicht zal moeten worden beslist door het Hooggerechtshof. Dit politieke rampscenario zou kunnen leiden tot neerwaartse druk op risicodragende activa.  

'Stap uit Big Tech rond Halloween'

MBMG is vorige week ook begonnen met het kopen van FAANG-aandelen (Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google’s Alphabet en andere grote namen genoteerd aan de techzware Nasdaq en de S&P 500-idex, in de hoop te profiteren van een overeenkomst tussen de Democraten en Republikeinen over de coronasteun. 

Gambles is echter van plan om de techaandelen slechts kortstondig aan te houden, en weer van de hand te doen rond Halloween, op 31 oktober, vanwege zorgen over eventuele nieuwe anti-trustmaatregelen door een nieuwe president.

Lees verder: 7 spannende goudmijnaandelen