Word abonnee en neem Beursduivel Premium
9 Amerikaanse dividendaristocraten

9 Amerikaanse dividendaristocraten

Er zijn dividendaandelen, en er zijn 'dividendaristocraten'. Deze groep topbedrijven heeft al minstens 25 jaar op rij het dividend verhoogd.

Dividendaandelen vormen een mooi instrument om inkomen uit uw beleggingen te genereren. In Nederland zijn er nauwelijks dividendaristocraten, maar in de Verenigde Staten wel. US News zette er 9 op een rij.

3M

Dividendrendement: 3,7%

Met 62 opeenvolgende jaren van dividendgroei is 3M een uitmuntend voorbeeld van een gestaag groeiende dividend aristocraat. Deze chemiereus bestaat als sinds 1902. De meesten van ons kennen dit bedrijf vooral van de Post-it-memobloks, maar het bedrijf is op allerlei gebieden actief, waaronder veiligheid, electronica, transport, gezondheidszorg en consumentenproducten.

Deze diversificatie, gecombineerd met de grootte van het bedrijf, zal ook in de toekomst zorgen voor een stabiele winsgroei en dito dividend, zo verwacht US News. 

Aflac

Dividendrendement: 3,1%

Deze verzekeraar en financiële dienstverlener laat al 37 jaar op rij dividendgroei zien. Alhoewel het aandeel dit voorjaar hard getroffen werd door verzekeringsclaims gerelateerd aan de coronapandemie, is de koers sindsdien gestabiliseerd, en biedt het een royaal rendement. 

Cardinal Health

Dividendrendement: 3,9%

Dit middelgrote gezondheidsbedrijf levert diensten en producten met betrekking tot de algemene bedrijfsvoering van ziekenhuizen, apotheken, klinieken en andere voorzieningen.

Dat omvat de levering van generieke en vrij verkrijgbare geneesmiddelen, maar ook handschoenen, infuusbuizen en -materialen en verbanden. Deze producten genereren een gestage inkomstenstroom en als gevolg daarvan geniet het aandeel al 33 jaar van een onafgebroken dividendgroei.

Coca-Cola

Dividendrendement: 3,4%

Met een marktwaarde van meer dan 200 miljard dollar is Coke een krachtpatser op de drankenmarkt, die aanwezig is in bijna elk land ter wereld en al 58 jaar dividendgroei laat zien.

Naast het traditionele cola-drankje zullen ook producten als Smartwater, Minute Maid-sappen, Honest thee en Powerade sportdranken de dividendbetalingen op peil blijven houden, zo verwacht US News.  

Colgate-Palmolive

Dividendrendement: 2,1%

Colgate, een van de meest herkenbare consumentenmerken ter wereld - bekend van Colgate tandpasta en Palmolive zeep - laat al 56 jaar achter elkaar dividendverhogingen zien. 

Lees ook: 'Dividendbeleggen passé? Zeker niet'

Cincinnati Financial Corp. 

Dividendrendement: 3,3%

Cincinnati Financial is in Nederland wat minder bekend. Het is een bescheiden investerings- en verzekeringsmaatschappij gevestigd in de Amerikaanse staat Ohio, met ongeveer 5.000 werknemers en een marktwaarde van ongeveer 12 miljard dollar.

Ondanks de pandemie is het bedrijf nog steeds winstgevend, en zet het zich in voor het behoud van zijn indrukwekkende reeks van 60 opeenvolgende jaren van dividendgroei.

Hormel Foods Corp.

Dividendrendement: 1,9%

Consumptiegoederen behoren tot de meest betrouwbare investeringen op Wall Street, en Hormel Foods, dat zich specialiseert in vlees en verpakte voedingsmiddelen als Skippy pindakaas, is daarop geen uitzondering. Geen wonder dat het al 54 jaar achter elkaar dividendgroei heeft laten zien.  

Johnson & Johnson

Dividendrendement: 2,9%

Als u op zoek bent naar een stabiele en betrouwbare belegging, zet dan deze farmareus met stip op uw lijst. Dit megabedrijf met een marktwaarde van 370 miljard dollar heeft aandeelhouders al 58 jaar lang blij gemaakt met dividendgroei, en er is weinig reden om aan te nemen dat dat in de toekomst niet het geval zal zijn.

Het bedrijf is onder andere betrokken bij de ontwikkeling van een coronavaccin. Behalve geneesmiddelen produceert het ook verzorgingsproducten als OB tampons, Nicorette nicotinepleisters en RoC gezichtscrème.

People’s United Financial

Dividendrendement: 6,8%

Deze in de Amerikaanse staat Connecticut gevestigde regionale bank heeft 'slechts' 27 jaar aan opeenvolgende dividendverhogingen op zijn conto staan. Dat is een behoorlijke prestatie, vooral gezien de financiële crisis van 2008.

Hoewel het aandeel vanwege de pandemie sterk is gedaald, zijn de dividenduitkeringen intact gebleven, en was er zelfs een bescheiden verhoging dit voorjaar.  

Zie ook: Hoog dividendrendement: Feestje of valkuil?

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht