De 5 favoriete aandelen van topanalisten op Wall Street

Door Belegger.nl op 24 november 2020 15:30 | Views: 24.708

De 5 favoriete aandelen van topanalisten op Wall Street

Hoewel er binnenkort mogelijk drie vaccins zullen zijn tegen het coronavirus, zijn er nog veel onzekerheden. Zo loopt het aantal coronabesmettingen in Europa en de VS nog steeds op, is er nog geen witte rook rond de Brexitonderhandelingen en vallen de Amerikaanse werkloosheidscijfers vooralsnog tegen.

Met zoveel onzekerheid is het niet makkelijk om aandelen te vinden die beter gaan presteren dan de markt. CNBC zette de favoriete aandelen op een rij van de volgens TipRanks best presterende analisten op Wall Street.

Amazon

Na het veelbelovende nieuws over de coronavaccins van Pfizer, Moderna en deze week AstraZeneca, hebben veel beleggers 'thuisblijf'-aandelen als Amazon ingeruild voor die van cyclische bedrijven, die het vooral goed doen als de economie aantrekt.

Toch blijft Laura Martin, analiste bij Needham, positief over de e-commercereus Amazon, die ze op 18 november opnieuw een koopadvies gaf, met een prijsdoel van 3.700 dollar. Dat is een mogelijk opwaarts potentieel van 19%.

Martin baseerde zich daarbij ten dele op eigen onderzoek naar de winkelgewoonten van de gemiddelde Amerikaan. Zo liet 80% van de ondervraagden weten het winkelgedrag niet wezenlijk te veranderen, en zelfs meer online te gaan kopen, als de pandemie eenmaal voorbij is. Martin beschouwt de marktleider in online winkelen als het bedrijf dat het meest van deze trend zal profiteren.

Bentley Systems

Bentley Systems maakt ontwerp- en projectbeheersoftware voor architecten en infrastructuurbouw. De onderneming kreeg van analist Matthew Hedberg van RBC Capital op 15 november een koopadvies. Met een koersdoel van 43 dollar ziet Hedberg een opwaarts potentieel van 26%.

Bentley liet tijdens zijn eerste kwartaal aan de beurs mooie winstcijfers zien die de verwachtingen van analisten overtroffen. Zo boekte het een omzet van 203 miljoen dollar en een winst per aandeel van 17 dollarcent. Hedberg verwacht dat het bedrijf - ook op de lange termijn - zal profiteren van de komst van een vaccin en hogere infrastructuuruitgaven onder Biden.

PDF Solutions

Dit Amerikaanse software- en ingenieursdienstenbedrijf kondigde op 17 november aan software-interfacespecialist Cimetrix over te nemen voor 35 miljoen dollar in contanten. De volgende dag herhaalde analist Gus Richard van Northland Capital zijn koopadvies voor het aandeel nog maar eens, met een prijsdoel van 30 dollar. Dat zou een stijging inhouden van 43% vergeleken met de huidige koers.

Richard verwacht dat het verkoopkanaal van Cimetrix mooi zal aansluiten bij het big data- en kunstmatige intelligentieplatform van PDF.

Cytokinetics

Dit biofarmaceutische bedrijf dat behandelingen voor spierziektes maakt kreeg op 16 november een koopadvies van analist Joseph Pantginis van H.C. Wainwright. Pantginis gaf het aandeel een koersdoel mee van 43 dollar, wat neerkomt op een opwaarts potentieel van maar liefst 180%.

Volgens Pantginis is omecamtiv mecarbil - een middel tegen hartfalen, dat positieve resultaten liet zien in de laatste fase van een klinische studie - veelbelovend voor een grote groep mensen. Let wel, of het uiteindelijk op de markt zal komen hangt af van partner Amgen.

Yelp

Analiste Shweta Khajuria van RBC zette digitale Gouden Gids Yelp op 18 november op haar kooplijst. Ze verhoogde het koersdoel tot 34 dollar per aandeel, van 29 dollar. Dat is 7% boven de huidige koers.

Yelp is volgens Khajuria goed gepositioneerd om te profiteren van economisch herstel, omdat advertentie-uitgaven vaak gecorreleerd zijn met de groei van het Bruto Binnenlands Product.

Lees ook: 4 redenen waarom Bidens eerste jaar de beurs zal aanjagen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront