Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Wacht met beleggen tot na inauguratie Biden'

'Wacht met beleggen tot na inauguratie Biden'

Beleggers die in de plus staan, doen er volgens Credit Suisse goed aan om wat winst te nemen en te wachten met nieuwe investeringen tot na de inauguratie van Joe Biden als president van de VS op 20 januari.

De impact van het oplopende aantal besmettingen en nieuwe lockdowns op de Amerikaanse kerstinkopen - die van groot belang zijn voor de economie - baren zorgen. Ook neemt de Amerikaanse werkloosheid toe.

Dat verklaarde Jonathan Golub, hoofd marktstrategie Amerikaanse aandelen van de Zwitserse bank Credit Suisse, tegenover CNBC.  

"Ik denk niet dat we de komende vier weken een grote correctie zullen zien, maar als u zich met een berg cash in de hand afvraagt zich af of u nu moet instappen of na de inauguratie, als er meer duidelijkheid is over het beleid en het vaccin, dan is dat laatste waarschijnlijk een redelijk goed idee."

'Ruimte voor sterke rally'

De VS zal de pandemie vanaf januari beter onder controle krijgen omdat er dan vaccins beschikbaar zijn, aldus Golub. Ook zal er rond die tijd meer duidelijkheid zijn over het economische beleid van de nieuwe president. Deze twee ontwikkelingen zullen volgens Golub de weg vrijmaken voor een sterke rally op de beurzen.

"Wat zullen we aan het eind van 2021 zien? Het virus is weg. Genoeg mensen in de VS en elders zullen gevaccineerd zijn. We zullen niet zoals nu met maskers rondlopen", volgens Golub.

Terug naar tech

Credit Suisse voorspelt een stijging met 10% voor de S&P 500-index volgend jaar tot 4050 punten. Golub verwacht dat ook de techzware Nasdaq volgend jaar gewoon zal doorgaan met het breken van hoogterecords omdat de rotatie naar waardeaandelen volgens hem niet houdbaar is.

"Groeiaandelen zullen weer aan kop gaan", voorspelde Golub. "En de rentetarieven zullen iets hoger zijn, wat betekent dat van de cyclische aandelen de financiële sector het beter zou moeten doen dan industrie, grondstoffen en energie."

Lees ook: Hoe overleeft u de komende maanden als belegger?

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht