Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Beleggers zullen Ahold Delhaize snel herontdekken'

'Beleggers zullen Ahold Delhaize snel herontdekken'

Ahold Delhaize zal door beleggers snel weer ontdekt worden als veilige belegging met een stabiel dividendrendement, meent analist Peter Schutte van de IEX Beleggersdesk. Het achterblijven van de koers is volgens hem onterecht.

"Waarom de koers precies achterblijft, is lastig te verklaren", schrijft hij in een update.

Lockdowns gunstig voor supermarkten

"De strengere lockdowns in Europa zijn gunstig voor de supermarkten, want die mogen overal open blijven. De zwakke Amerikaanse dollar zit weliswaar tegen, maar onderliggend gaat het prima. Bij de cijfers over het derde kwartaal werd de winstverwachting voor heel 2020 verhoogd."

Schutte schat in dat beleggers wellicht wat terughoudend zijn over de online strategie van het bedrijf. "Er wordt vol ingezet op Bol.com en Delhaize. Amazon bonkt wel steeds harder op de deur, maar vooralsnog lijkt deze zorg wat overtrokken en zijn er nog genoeg online kansen voor Ahold Delhaize."

Prima vooruitzichten

Concurrent Jumbo presenteerde deze week de omzetverwachting voor dit jaar. Die zal uitkomen tot boven de 10 miljard euro, zo voorziet de supermarktketen zelf. Is dat slecht nieuws voor Ahold Delhaize? "Nee, integendeel. Het vierde kwartaal is uitstekend geweest voor de gehele sector en de vooruitzichten zijn ook prima."

"Voor 2020 en 2021 verhogen wij onze taxaties voor Ahold vanwege de huidige lockdown, de aanhoudende snelle groei van het online kanaal en de aandeleninkoop. Wel is de Amerikaanse dollar vorig jaar stevig gedaald versus de euro." De koers van de dollar is belangrijk, want Ahold haalt circa 60% van omzet en resultaat uit de Verenigde Staten.

Aantrekkelijk dividendrendement

Schutte vindt dat het aandeel met een koerswinstverhouding van 10,4 laag gewaardeerd is. "Dit terwijl het dividendrendement met 4,2% heel aantrekkelijk is. Ahold Delhaize is lager gewaardeerd dan branchegenoten als het Franse Carrefour (11,5) en het Britse Tesco (14). Wij denken daarom dat beleggers dit aandeel snel weer zullen ontdekken als veilige belegging met een mooi dividendrendement."

Zie ook: KBC selecteert 15 veilige aandelen uit NL en België

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht