Olie in breed stijgingskanaal

Door Nico Bakker op 7 januari 2021 08:10 | Views: 4.325

Olie in breed stijgingskanaal

Het koersverloop van Brentoil krijgt grote aandacht in de media, vele experts geven hun mening over het zwarte goud. Ik zal mij beperken tot de grafiek, waarop zeer duidelijk de verwachte route zichtbaar is.

Ik zal de weekgrafiek nader voor u duiden.  

Subjectieve bevindingen

Laat ik beginnen met enkele subjectieve bevindingen, ofwel charttechnische elementen. Het meest opvallende element is het brede stijgingskanaal waarbinnen de koers heen en weer beweegt en per saldo hogere niveaus opzoekt. Grote swings omhoog en omlaag, een prima speelveld voor swingtraders, die de huidige upswing vanaf de recente bodem op 35+ met belangstelling volgen.

Mocht er binnenkort een zwarte candle verschijnen, dan wordt het tijd voor topvorming en een dip naar de onderkant van het stijgingskanaal rond 45. Op termijn is 65 tot 70 haalbaar, gelijk aan de bovenkant van het kanaal. 

Objectieve metingen

Dat er binnenkort getopt kan worden blijkt uit de stand van de swingteller ofwel stappenteller die op +8 staat. Bij +9 groeit de kans op topvorming aanzienlijk, mede gevoed door de RSI als spanningsmeter die bijna de dynamische OB lijn raakt.

Dus nog even een klein sprintje van de bulls naar 55 of iets hoger, daarna een afkoeling richting 50 tot 45. Van belang is dat de koers boven de nu nog dalende SMA lijn blijft bewegen, want dat duidt op een stijgende trendfase, hetgeen prima past in het subjectieve plaatje. 

Coaching

Voor swingtraders en trendbeleggers is er van alles te beleven op dit speelveld. Als zij de regels van het Dashboard-beleggen bezigen, dan staan er thans koopposities uit.

Als er komende week een zwarte candle verschijnt met swing +9 dan kunnen wat winsten worden verzilverd. Voorts wachten op bodemvorming bij of op de SMA lijn om daarna wederom koopposities in te nemen.

Laat de omvang van de positie variëren met de kracht van het scenario, dat is de coaching-aanbeveling die ik u graag meegeef. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront