Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Semiconductors en waardeaandelen gaan het doen dit jaar'

'Semiconductors en waardeaandelen gaan het doen dit jaar'

Wat zijn de favoriete aandelen op Wall Street? CNBC sprak met twee experts over de toptrends van dit jaar.

"Als ik een groep of een industrie binnen een sector moest selecteren, zijn het de semiconductors", zegt Todd Gordon, oprichter van TradingAnalysis.com. Volgens Gordon is de halfgeleidersector redelijk immuun tegen het effect van de coronacrisis op de economie. 

Chips overal nodig

Gordon wees op het gebruik van halfgeleiders in gaming, mobiele telefoons, PCs, crypto-mijnbouw en datacenters als redenen om bullish te zijn.

Deze trends raakten vorig jaar in een stroomversnelling nadat miljarden mensen over de hele wereld ineens thuis moesten werken en studeren vanwege de pandemie. 

Nvidia en AMD

De analist verwacht dat halfgeleiderproducenten Nvidia en Advanced Micro Devices (AMD) het meeste zullen profiteren van de digitale versnelling. Gordon geeft AMD een prijsdoel van 140 dollar per aandeel, mocht het door de 98 dollar heengaan. Het aandeel noteerde donderdag rond de 91 dollar. 

Nvidia zou volgens Gordon kunnen stijgen tot 580 dollar per aandeel, oftwel een toename van 15% vergeleken met de huidige prijs. De koers is sinds een dieptepunt in maart met maar liefst 192% gestegen. 

Hoewel het aandeel-Nvidia in de tweede helft van 2020 wat gas heeft teruggenomen, zou volgens Gordon “het feest kunnen beginnen” mocht de koers door de grens van 580 dollar per aandeel gaan. 

Terugkeer naar waardeaandelen

Boris Schlossberg, directeur valutastrategie bij BK Asset Management, voorspelt in de komende 12 maanden een terugkeer naar waarde.

Techbedrijven die de afgelopen jaren recordwinsten hebben geboekt zullen onder president Biden te maken krijgen met strengere regelgeving, zo verwacht Schlossberg, die erop wees dat de waarderingen in de techsector wel erg hoog zijn opgelopen. 

Russell 2000

Kostenbesparingen tijdens de pandemie zouden daarnaast ondernemingen genoteerd aan de Russell 2000, de smallcap-index, meer operationele vrijheid geven. 

“Ze gaan op die basis beter presteren,” zei Schlossberg. “Vanuit elke mogelijke invalshoek denk ik dat dit het jaar kan zijn waarin de waarde eindelijk terugkomt.” De IWM Russell 2000 ETF is in de afgelopen drie maanden met 25% gestegen.

Zie ook: De 10 beste aandelen voor 2021 volgens Barron's

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht