Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Shell in positieve overgang

Shell in positieve overgang

Beleggers worden nerveus: wat gaat Shell doen? Strategische wijzigingen, ontslagen, besparingen, als dat maar goed komt. Niet getreurd, aan het koersverloop valt af te zien dat het vertrouwen in de toekomst er wel degelijk is.

Charttechnisch is er sprake van een positieve overgangsfase. Wel spannend, want de bulls moeten goed doorpakken. Ik zal het technische beeld voor u schetsen. 

Breakout

Ik ga terug naar oktober vorig jaar toen er een dieptepunt werd bereikt op 9,75. Toevallig of niet, maar wel gelijk aan de coronatik in maart van dat jaar.

Na wat getrappel door de bodemstampers werd al snel de weg omhoog hervonden, een rebound richting de SMA lijn rond 16,00 lag in lijn der verwachting. En zo geschiedde. Vervolgens gaf de RSI wat overspanning aan, dus er volgde een lichte afkoeling.

Vorige week lieten de bulls weer van zich horen door de SMA-lijn opwaarts te passeren. Deze week doen ze er een schepje bovenop. De breakout is een feit. Maar hoe nu verder? 

Positieve overgang

De eerste stap in een mogelijke uptrend is gezet, de koers noteert immers boven de gemiddelde lijn. Maar wat gaan de bulls bij de 17+ weerstand en rode streep doen?

De RSI als spanningsmeter stuurt aan op topvorming met aansluitend een pullback om de SMA op 15+ als steun te testen. Eerst een extra aanloopje om daarna boven 17+ te breken om de weg vrij te maken voor een rally naar 26+.

Dat is nog eens een mooie voorspelling, toch? Of laten de bulls het afweten en wordt de huidige overgangsfase afgebroken? 

Coaching

Voor trendbeleggers ziet de chart er hoopvol uit. Bescheiden koopposities zijn gerechtvaardigd, de UP-status op het Dashboard is immers valide. Maar pas Money Management toe, want de rode streep kan de bulls remmen.

Boven de streep zijn er additionele koopkansen. Onder de groene steunstreep op 14+ vervagen de positieve vooruitzichten aanzienlijk, dat moge duidelijk zijn. Voor nu bezien of de positieve overgangsfase uiteindelijk toch leidt tot een stijgende trendfase. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht