Waarom Ark Invest Tesla blijft bijkopen

Door Belegger.nl op 19 februari 2021 08:40 | Views: 10.923

Waarom Ark Invest Tesla blijft bijkopen

De koers van Tesla is het afgelopen jaar explosief gestegen. Maar dat weerhoudt Ark Invest er niet van nog meer aandelen te kopen van de marktleider in elektrisch aangedreven auto’s.

Ark Invest, dat meer dan 58 miljard dollar onder beheer heeft, is gespecialiseerd in innovatieve bedrijven die het potentieel hebben hun sector te op zijn kop te zetten.

Zelfrijdende taxi's

Volgens Cathie Wood, oprichter, topvrouw en hoofd beleggingen bij Ark Invest, zou Tesla erbij gebaat zijn in een nieuwe markt te stappen: een platform voor zelfrijdende taxi’s. "Ons vertrouwen in Tesla is gegroeid nu we onderzoek hebben gedaan naar wat ride-sharing zou kunnen toevoegen", zei Wood tegen CNBC.

"Het kan de risico's aanzienlijk beperken, en het is veel winstgevender dan elektrische voertuigen", zei ze. "Ook al is er wat discussie bij Tesla of ze een taxiplatform moeten lanceren, zoiets zou volgens ons heel mooi een brug kunnen slaan naar de autonome afdeling, en we denken dat ze het gaan doen."

Data is king

Wood wees op de expertise van Tesla op het gebied van zelfrijdende auto’s en kunstmatige intelligentie. Zo heeft Tesla inmiddels data verzameld uit 48 miljard gereden kilometers. Ter vergelijking: dat is 1000 keer zo veel als Google.

Dat is belangrijk, omdat volgens haar het bedrijf met de meeste en de beste data de strijd om de zelfrijdende auto zal winnen.

Tesla-fans

Ark Innovation, het belangrijkste fonds van Ark Invest, heeft dit jaar volgens FactSet al 5,3 miljard dollar aan nieuw kapitaal zien instromen. Het indexfonds staat op een winst van bijna 20% dit jaar, na een stijging van bijna 150% in 2020.

Ark Innovation heeft meer dan 8,5% van zijn kapitaal belegd in Tesla, de grootste participatie. De koers van Tesla is in de afgelopen twaalf maanden met 368% gestegen. 

Volgens Wood neemt de kans toe dat er binnenkort succesvolle autonome voertuigen op de markt worden gebracht, en dat zal wellicht leiden tot een aanpassing van het koersdoel voor Tesla.

Lees meer: Is het tijd om Tesla te verkopen?

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront