'Hogere inflatie belemmert rally niet'

Door Belegger.nl op 19 februari 2021 15:05 | Views: 7.693

'Hogere inflatie belemmert rally niet'

Nu de inflatieverwachtingen oplopen, nemen de zorgen over de impact daarvan op de aandelenrally toe. Toch hoeven we ons niet zo ongerust te maken, stelt Jeroen Blokland, portfoliomanager bij vermogensbeheerder Robeco, in zijn Daily Sketch.

Volgens hem deert een hogere inflatie van 2,5 á 3% de aandelenmarkten niet. 

Blokland baseert zich op de relatie tussen het rendement van de S&P500 en de jaarlijkse inflatie sinds 1955. In zijn grafiek illustreert de portfoliomanager dat er inderdaad een negatief verband bestaat tussen inflatie en het rendement van de S&P 500. 

Pas bij 3,8% begint de markt te haperen

“Maar pas wanneer de inflatie hoog wordt - in dit geval van 3,8% of hoger - begint de markt te haperen. Als de inflatie boven de 6% stijgt, wordt het rendement ronduit negatief, legt Blokland uit.

“Met de huidige CPI van 1,4% en een verwachte gemiddelde inflatie van 2,2% in 2021 - ik sluit een inflatie van 2,5% niet uit - is er echter geen direct gevaar. Andere indicatoren schetsen echter een minder rooskleurig beeld, maar dat bewaren we voor een andere dag.”

Lees ook: JP Morgan Chase: Voorlopig geen correctie

Reacties

3 Posts
beleggertje2020
0
Is nooit realistisch . Denk dat ook de rentes flink gaan stijgen binnen een jaartje ! Inflatie in de USA betekent renteverhogingen over de hele wereld . Simple is that . Denk dat eerst de bankaandelen nog heel hard terug gaan kelderen ! Daarna , over een jaartje of zo gaan ze terug UP. dat is mijn visie !
beleggertje2020
0
Nog efkes en dan verkoop ik mijn rijtjeshuis met garagebox voor 6 ton euro i.p.v nu 3,5 Ton. Oorzaak is bijdrukken Euro's plus allerlei belastende klimaatregels !
peter545
0
beleggertje2020,
MIJN advies aan U: wacht niet langer met de verkoop van Uw huis: zodra de rente stijgt, daalt de waarde van Uw huis.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront