Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Nog wel 30 tot 40% te gaan voordat de bubbel knapt'

'Nog wel 30 tot 40% te gaan voordat de bubbel knapt'

De crashwaarschuwingen vliegen ons om de oren, maar volgens Wharton-professor Jeremy Siegel duurt het nog even voor het zover is. 'Geniet maar van deze rit, we hebben nog wel 30 tot 40% te gaan voordat de bubbel barst', zegt hij in gesprek met CNBC.

"We zitten nu in een sterke bullmarkt. Echter, ik denk wel dat de rente en de inflatie sterker zullen stijgen dan de Fed projecteert. Dit wordt een jaar met een inflatie van wel 4 tot 5%, waardoor de Fed genoodzaakt is om eerder dan verwacht de rente te verhogen", aldus de beursprofessor.

Bullmarkt nog wel even 'aan' in 2021

"Pas als de inflatie straks echt gaat oplopen, wordt het tijd om voorzichtiger te worden. Maar in de tussentijd: enjoy this ride, want hij duurt nog wel even. Ik denk nog wel tot het einde van het jaar. De bullmarkt 'staat nog wel even aan' in 2021."

Volgens de expert kunnen we dit jaar een roaring economy verwachten wanneer de laatste restricties worden opgeheven en er dankzij de vaccinaties weer gereisd kan worden. "Dat zorgt wel inflatoire druk."

Aandelen blijven aantrekkelijker

De belangrijkste reden waarom Siegel denkt dat aandelen kunnen blijven stijgen ondanks een oplopende inflatie, is dat het bezitten van aandelen nog altijd aantrekkelijker is dan obligaties of cash. 

"Mensen kijken rond en denken: OK, is er meer inflatie en de obligatierentes stijgen. Wat ga ik doen met mijn geld? Betekent het dat ik uit de aandelenmarkt moet stappen, terwijl bedrijven meer prijszettingsvermogen hebben dan in de afgelopen twee decennia? Nee, nog niet."

Omslagpunt

Op een gegeven moment zal de rekensom anders worden. Dan komt de Fed die zegt: 'Wauw, we hebben nu een beetje te veel inflatie.' Op dat moment moet je voorzichtig worden."

Zie ook: Miljardair over bullmarkt: Geniet ervan zolang het kan

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht