Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Cathie Woods: Deze 2 trends zijn 'the next big thing'

Cathie Woods: Deze 2 trends zijn 'the next big thing'

De Amerikaanse technologiebeursgoeroe Cathie Wood ziet twee trends er de komende jaren uitspringen. Dat zijn online betaaldiensten en genetische modificatie, zegt zij in gesprek met CNBC.

De bestuursvoorzitter en CIO van Ark Investment is vooral bekend om haar enthousiasme voor Tesla, waar het fonds ruim 4 miljoen aandelen van bezit. Een plukje van 246 miljoen dollar daarvan is gisteren ingeruild voor aandelen CoinBase.

"Wij zijn erg enthousiast over de digitale portemonnee", zegt Wood. Zij is er heilig van overtuigd dat nieuwe spelers op dit gebied veel omzet kunnen wegkapen bij traditionele banken. Namen die hoog op haar lijstje staan, zijn het Amerikaanse Square en PayPal (vroeger van Elon Musk). En in China WeChat Pay en AliPay.

Lees ook JP Morgan: Vergeet bitcoin, zet in op fintech

Square is ook een van de grootste beleggingen van Ark Investment Management. Het fonds had in 2020 een topjaar. Ten eerste omdat technologieaandelen het zo goed deden. Ten tweede omdat beleggers het fonds meer dan 16,7 miljard dollar aan extra kapitaal toevertrouwden.

Bij een digitale portemonnee denkt Wood niet alleen aan het betalen met een smartphone: het gaat veel verder. De telefoon neemt de rol van de bank helemaal over voor allerlei soorten diensten als het verlenen van hypotheek- en andere leningen, credit cards, beleggersapps en handelsplatforms voor cryptovaluta.

Genomica

Het tweede terrein waar Woods een grote toekomst voor ziet, is de genomica: genen en hun interacties. Kleine aanpassingen van het DNA bijvoorbeeld die planten sterker maken of veggieburgers smakelijker, maar ook doorbraken in kankeronderzoek en gepersonaliseerde behandelingen.

Twee van haar favorieten op dat gebied zijn Exact Sciences en Invitae. En gentechnologiebedrijf Crispr Therapeutics natuurlijk, dat na Tesla en streaming-hardwarebedrijf Roku de derde grootste belegging is van Ark Invest.

Lees verder: 'Tesla naar 3000 dollar in 2025'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht