Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
CEO Pfizer: Jaarlijks vaccineren tegen corona

CEO Pfizer: Jaarlijks vaccineren tegen corona

Volgens Albert Bourla, CEO van vaccinmaker Pfizer, ziet het er naar uit dat we jaarlijks een vaccinatie nodig hebben om goed beschermd te zijn tegen Covid-19. Dat schrijft The Wall Street Journal.

"De varianten zullen een hoofdrol blijven spelen en het is extreem belangrijk dat we de pool van mensen die vatbaar zijn voor het virus zo klein mogelijk houden", zei Bourla tijdens een virtueel event georganiseerd door CVS Health.

"Er zijn vaccins waarbij één dosis genoeg is, bijvoorbeeld tegen polio. Maar er zijn er ook waarbij er ieder jaar eentje nodig is, net als bij de griep. Covid-19 lijkt meer op een griepvirus dan op polio." Toch is er nog wel meer onderzoek naar deze kwestie nodig, zei hij.

Race tegen de varianten

Veel landen proberen nu zo snel als mogelijk mensen te vaccineren om de verschillende varianten voor te blijven. Onderzoekers zijn er nog steeds niet over uit hoe lang vaccins bescherming bieden tegen corona. Dit wordt nog onderzocht.

Pfizer en partner BioNTech SE gaven onlangs aan dat een prik zeer effectief blijft zes maanden na de tweede dosis. Zij hopen dat de komende weken meer duidelijk wordt over de bescherming na deze zes maanden.

Moderna verwacht seizoensprik

Ook Moderna meldde al eerder dat zij verwachten dat herhaal-vaccinaties nodig zijn om de bescherming te waarborgen. Volgens het bedrijf zijn de landen met de hoogste vaccinatiegraden aan het eind van dit jaar zover om zich te gaan richten op het herhalen van prikken.

Volgens Moderna-president Stephen Hoge is het aannemelijk dat een jaarlijkse prik nodig is, waarschijnlijk een seizoensprik, 'hoewel de pandemie niet seizoensgebonden is'.

Lees ook: 3 aandelen voor de 'roaring twenties'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht