Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Crypto-industrie nog in de kinderschoenen'

'Crypto-industrie nog in de kinderschoenen'

De opkomst van crypto’s is nog maar net begonnen, stelt Mike Novogratz op CNBC. 'De bitcoin vertegenwoordigt slechts een fractie van het wereldwijde vermogen en het groeipotentieel is verbluffend.'

Het aandeel van cryptovaluta’s in de wereldwijde vermogensverdeling zal de komende jaren significant toenemen, zo meent hij. Novogratz is topman van Galaxy Digital, een op cryptovaluta gerichte financiële dienstverlener. Galaxy heeft onlangs een bitcoin-ETF aangevraagd bij de SEC.

De expert ziet de crypto-industrie nog in de kinderschoenen staan. De cryptomarkt vertegenwoordigt nu zo’n 2 biljoen dollar: dat is 0,5% van het wereldwijde vermogen, dat door Credit Suisse op 400 biljoen dollar wordt geschat. Hij denkt dat de markt in twee tot drie jaar kan groeien naar 2% tot 3%.

Crypto’s, een volwaardige asset class

Afgelopen woensdag maakte Coinbase, platform voor handel in cryptovaluta’s, zijn beursdebuut op Wall Street. Het aandeel opende op 381 dollar, ruim boven de introductieprijs van 250 dollar - al noemt Novogratz dit irrelevant.

Het gaat Novogratz meer om het grote plaatje; hij ziet de beursintroductie van Coinbase als een belangrijke dag voor de crypto-industrie. Crypto’s zijn uitgegroeid tot een eigen beleggingsklasse naast bijvoorbeeld aandelen, obligaties, onroerend goed en cash, die niet meer weg te denken is.

Lees ook: 'De geest is al uit de fles met bitcoin'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht