8 techtoppers

Door Belegger.nl op 30 april 2021 08:50 | Views: 10.406

8 techtoppers

Techaandelen zijn 2021 wat traag van start gegaan. De Technology Select Selector SPDR ETF blijft qua prestaties achter bij de S&P500. Dit soort kortstondige periodes van achterblijvende prestaties waren doorgaans koopmomenten, stellen analisten van CFRA op US News.

De Amerikaanse economie staat aan de vooravond van een herstel. CFRA tipt 8 techaandelen die daarvan kunnen profiteren.

Microsoft: in de wolken

's Werelds grootste softwarebedrijf Microsoft is vooral bekend van Windows-, Office- en Azure-cloudservices. De transitie naar een op de cloud gericht bedrijfsmodel verloopt zeer succesvol. Volgens analist John Freeman blijven de operationele marges van Microsoft stijgen dankzij de clouddiensten.

Adobe: creatief met cloud en data

Voor creatieve content software en andere toepassingen voor marketing en e-commerce, grijpen gebruikers snel naar producten van Adobe.

Het bedrijf domineert in deze sector en is goed gepositioneerd om de komende drie jaar 22% samengestelde omzetgroei te genereren. Volgens Freeman zullen de bedrijfsmarges stijgen tot boven de 50%. Onder meer de verschuiving van data en applicaties naar de cloud zorgt voor rugwind bij Adobe.

Salesforce.com: ontwrichtend innovatief

Salesforce is de grootste leverancier van cloud-software voor klantrelatiebeheer. Freeman noemt Salesforce een ontwrichtende innovator. Toch zijn de aandelen nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd.

Met Salesforce krijgt een belegger blootstelling aan het thema van enterprise cloud-migratie. Salesforce beschikt over een robuust productaanbod en Freeman verwacht dat het marktaandeel van 27% in CRM-software blijft groeien. 

Broadcom: een uitzonderlijk dividendaandeel

Met Broadcom zijn we bij de halfgeleiders. De vervangingscycli van smartphones worden langer. Dat ziet Angelo Zino als een tegenwind, maar de wereldwijde 5G-upgradecyclus zal de komende jaren juist een positieve katalysator zijn.

Broadcom legt zich onder meer toe op de verkoop van infrastructuursoftware met hoge marges. Zino vindt de waardering van het aandeel aantrekkelijk, tegen slechts 16 keer de verwachte winst. Het biedt nog een interessant dividendrendement van 3,1% erbij, wat zeldzaam is bij techaandelen.

Met ServiceNow diep in de bedrijfsprocessen

De naam zegt het al. Met de service-software van ServiceNow kunt u bedrijfsprocessen en workflows automatiseren. Freeman is gecharmeerd van het aandeel, mede gedreven door de digitale transformatie en cloudmigratie.

ServiceNow werkt met een breed netwerk aan externe partners. Er zijn mogelijkheden om zijn operationele marge uit te breiden tot meer dan 34%. Naarmate de producten en services van ServiceNow dieper verankerd raken in de bedrijfsprocessen van klanten, bieden ze een grotere hefboomwerking op het gebied van prijzen. 

Fidelity National Information Services kansrijk bij heropening

Een aantrekkelijke leverancier van financiële technologieoplossingen voor banken en kapitaalmarktfirma's, is Fidelity National Information Services. Volgens David Holt zorgt de fusie met Worldpay ervoor dat de omzet vanaf 2023 jaarlijks met minimaal 7% organisch gaat groeien.

Op de korte termijn profiteert het aandeel van e-commerce en geïntegreerde betalingen. Fidelity National is een fonds om te profiteren van de heropening van de economie. Holt verwacht een stevige omzetgroei van Merchant Solutions.

Autodesk: stevige groei

Met Autodesk koopt u de marktleider in software voor engineering en architectuurontwerp. Door het cloud-model worden niet-betalende gebruikers gedwongen om over te schakelen naar betaalde abonnementen. Dat stuwt volgens Freeman de omzetgroei.

De operationele marges kunnen mogelijk groeien tot 42% in 2024. CFRA verwacht een driejarige samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 22%. De toenemende complexiteit van de technische wereld maakt de producten van Autodesk steeds aantrekkelijker, met de mogelijkheid om uit te breiden naar aangrenzende marktsegmenten. 

Atlassian Corp: vol potentie

Atlassian is gespecialiseerd in zogenaamde metasoftware. Dat zijn softwaretools die worden gebruikt om andere software te ontwikkelen, te testen en uit te voeren. Freeman ziet voor meta-software een enorme potentiele groei, waar met name Atlassian van kan profiteren.

Hoe meer arbeid en kapitaal door software wordt vervangen, des te waardevoller de ontwikkeling van software wordt, zegt Freeman. De producten van Atlassian zijn zeer gedifferentieerd en worden positief beoordeeld. CFRA verwacht een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 31% in de komende drie jaar.

Lees ook: Houden toezichthouders Big Tech wel bij?

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront