Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
9 aandelen die deze maand een adviesverhoging hebben gekregen

9 aandelen die deze maand een adviesverhoging hebben gekregen

De beurzen zijn sinds het dieptepunt in maart 2020 fors opgelopen. De dip van de afgelopen dagen biedt mogelijk een mooi instapmoment om wat interessante aandelen op te pikken.

US News selecteerde negen aandelen die onlangs van het analistenteam van CFRA een upgrade hebben gekregen. Er werd ook een Nederlands aandeel in het zonnetje gezet.

ASML

ASML is een van de drie grootste leveranciers ter wereld van apparatuur om chips mee te maken. Analist Jun Zhang Tan van CFRA gaf dit aandeel onlangs een upgrade vanwege het huidige wereldwijde tekort aan halfgeleiders, dat de vraag naar machines van ASML flink heeft aangewakkerd. Volgens Tan zal de schaarste een gunstige invloed hebben op de omzet dit jaar.

CFRA geeft ASML een Buy-rating, met een koersdoel van 745 dollar.

Robert Half International

Robert Half International is bij Nederlandse beleggers wat minder bekend. Dit Amerikaanse bedrijf levert diensten op het vlak van tijdelijk en vast personeel en consulting. Analist Colin Scarola verhoogde onlangs het advies voor Robert Half International omdat het bedrijf op weg is naar bovengemiddelde groei van de omzet en de winstmarges de komende vijf jaar. De koers is dit jaar met 40% opgelopen.

CFRA geeft een Strong Buy-advies met een koersdoel van 102 dollar.

Citigroup

Citigroup is een van de vier internationale megabanken en financiële dienstverleners in de VS. Analist Kenneth Leon trok het advies voor Citi onlangs op vanwege verwachte sterke groei in de Aziatische markten en een opleving van de Amerikaanse consumentenkredieten.

CFRA zegt Kopen, met een koersdoel van 85 dollar.

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson, een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, was onlangs in het nieuws omdat het gebruik van zijn vaccin tegen het coronavirus tijdelijk werd opgeschort door de US Food and Drug Administration nadat enkele trombosegevallen waren opgedoken na toediening van de prik.

Maar volgens CFRA-analist Sel Hardy, die het koersdoel onlangs verhoogde, zullen met name de bestaande geneesmiddelen van J&J, zoals Stelara, Imbruvica en Darzalex, de winst op de korte termijn aanjagen.

CFRA heeft J&J op Buy staan, met een koersdoel van 177 dollar.

JPMorgan Chase & Co.

JPMorgan Chase behoort net als Citigroup tot de "Big Four" banken in de VS. Analist Leon gaf JPMorgan verhoogde onlangs het advies vanwege de sterke opleving van de Amerikaanse economie, het gunstige Amerikaanse consumentenklimaat en aanhoudend sterke kapitaalmarkten.

Volgens Leon is JPMorgan de best beheerde gediversifieerde bank in de VS met grote mogelijkheden in zowel de aandelen- als de vastrentende handel. Bovendien is JPMorgan de enige van de Big Four die zijn nettorentebaten in de voorbije vijf jaar aanzienlijk heeft zien stijgen.

CFRA heeft de bank op de kooplijst staan, met een koersdoel van 168 dollar.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Taiwan Semiconductor Manufacturing is 's werelds grootste chipfabrikant. Analist Hazim Bahari heeft het aandeel opgewaardeerd vanwege het wereldwijde tekort aan hoogwaardige computerchips. Op de langere termijn zullen volgens Bahari 5G, het internet der dingen en kunstmatige intelligentie groeikatalysatoren zijn voor Taiwan Semiconductor.

CFRA voorspelt een omzetgroei van 17% in 2021 en 16% in 2022 en heeft het aandeel op de kooplijst staan met een koersdoel van 132 dollar.

Rite Aid Corp

Na een koersval van maar liefst 90% in de afgelopen vijf jaar, zit deze Amerikaanse apotheek- en drogisterijketen weer in de lift. Volgens analist Arun Sundaram, die Rite Aid onlangs een upgrade gaf,  zou het bedrijf moeten profiteren van de uitrol van de coronavaccinaties, waarop hoge winstmarges te behalen zijn. Bovendien zouden herhalingsvaccinaties kunnen zorgen voor inkomstenstromen op de lange termijn.

CFRA heeft een Strong Buy-rating voor Rite Aid, met een koersdoel van 23 dollar.

Ovintiv

Ovintiv, voorheen bekend als Encana, is een van de grootste olie- en aardgasexploratie- en productiebedrijven van Noord-Amerika. De prijzen van ruwe olie zijn in de afgelopen zes maanden met 70% gestegen. Voor analist Andrzej Tomczyk zijn de hogere prijzen voor ruwe olie en een herstel van de vraag dit jaar de belangrijkste redenen voor de recente upgrade van het aandeel.

CFRA heeft het bedrijf op de kooplijst staan, met een koersdoel van 30 dollar.

The Mosaic Company

The Mosaic Company is een van de grootste producenten ter wereld van fosfaat en kaliumhoudende voedingsstoffen voor landbouwgewassen. Analist Richard Wolfe verhoogde onlangs het advies van dit aandeel, vanwege de stijgende kunstmestprijzen en de rooskleurige vooruitzichten voor de wereldwijde vraag naar landbouwproducten.

CFRA geeft voor dit aandeel een Strong Buy-rating, met een koersdoel van 40 dollar.

Lees ook: Waarde-aandelen goedkoopst in 20 jaar

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht