Beleggingstips van Steve Forbes

Door Belegger.nl op 13 mei 2021 08:55 | Views: 12.551

Beleggingstips van Steve Forbes

Aandelen zijn schreeuwend duur geworden nu de wereldwijde beurzen record na record breken. Wat is de beste beleggingsstrategie in de huidige markt?

In zijn serie What’s Ahead geeft Steve Forbes, topman en hoofdredacteur van Forbes Media, beleggers een aantal tips.

Wat u ook doet, probeer nooit de markt te timen.

"Slimme beleggers weten dat het dwaas is om te proberen de markt te timen, er helemaal in te gaan, of er helemaal uit te stappen", aldus Forbes. "Ze weten ook dat stierenmarkten niet eeuwig duren."

Beleg niet alles

Forbes raadt beleggers aan altijd wat contant geld aan te houden, en wat te investeren in goud. Het edelmetaal fungeert volgens Forbes als een hedge tegen de inflatoire dwaasheden van centrale banken.

Koop dividendaristocraten

Als u echt safe wilt beleggen, kunt u het beste geld stoppen in zogeheten dividendaristocraten. Dat zijn gerenommeerde ondernemingen die al minstens 25 jaar achter elkaar hun dividenduitkeringen hebben verhoogd.

Forbes noemde onder meer Coca-Cola, Pepsi-Cola, IBM, 3M, Colgate-Palmolive, Procter & Gamble, Johnson & Johnson, Target, ExxonMobil, Walmart, Chubb, AT&T en een aantal andere bedrijven als geschikte aandelen om risico mee af te dekken.

Zet niet alles op één aandeel

"U wilt een aantal verschillende van die aandelen bezitten, want in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst", waarschuwt Forbes. "Immers, meer dan de helft van de wat in 2000 de 500 grootste bedrijven waren, bestaat nu niet meer."

Volatiliteit hoort erbij

"Historisch gezien is het gemiddelde jaarlijkse rendement op aandelen ongeveer 9%", zei Forbes. "Het sleutelwoord hier is ‘gemiddeld’, zoals beleggers weten of tot hun spijt zullen ondervinden."

"De aandelenmarkt kan zeer volatiel zijn, met tal van jaren met vreselijke prestaties. Tijdens de berenmarkt die eind 2007 begon en in maart 2009 eindigde, verloren de belangrijkste aandelenindices ongeveer 55% van hun waarde en deden talloze individuele aandelen het nog slechter."

"Tijdens de berenmarkt rond de eeuwwisseling daalde de Nasdaq zelfs met zo'n 80%, maar de gemiddelde winst is een heel mooie 9%, en dat zorgt voor een niet te versmaden samengestelde rente."

Van dividend word je rijk

Hoewel ook dividendaristocraten niet immuun zijn voor een neergang van de markt, kunnen beleggers volgens Forbes troost putten uit het geld dat binnenstroomt in de vorm van dividend.

Stel dat een 20-jarige 1.000 dollar investeert in een S&P indexfonds met een lage commissie, en de dividenden herbelegt, dan zou deze persoon meer dan 100.000 dollar hebben tegen de tijd dat hij of zij halverwege de 70 is.

"En hier is het belangrijkste feit om te onthouden: meer dan de helft van de winst uit aandelen na verloop van tijd komt van dividenden", aldus Forbes. "Kortom, het geld dat u krijgt uit dividenden is belangrijker dan de winst uit de waardestijging van de aandelen. Een ander pluspunt van dergelijke aandelen is dat de dividenden stijgen in een inflatoire omgeving."

Zie ook: 9 tips voor succesvol dividendbeleggen

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront