9 aandelen met hoog rendement en weinig risico

Door Belegger.nl op 16 juni 2021 16:30 | Views: 19.157

9 aandelen met hoog rendement en weinig risico

Aandelen met weinig risico en een hoog rendement zijn de heilige graal van de langetermijnbelegger. Ze zijn alleen niet sexy en idealiter ook niet spannend, dus op feestjes heeft u er weinig verhalen over te vertellen.

Tot u kunt stoppen met werken, natuurlijk. Vermogensbeheerder Brian Feroldi, die regelmatig bijdragen schrijft voor The Motley Fool, heeft ook een Twitteraccount. Daar had hij het maandag over saaie, degelijke, mooi renderende aandelen. Die

 • zijn sinds de beursgang enorm gestegen
 • en de afgelopen vijf jaar ook
 • zijn financieel gezond
 • en winstgevend
 • blijven organisch groeien
 • geven veel rendement op kapitaal
 • hebben een groot concurrentievoordeel
 • en goed management
 • hebben terugkerende inkomsten (bijvoorbeeld een abonnementsmodel)
 • hebben zowel gedifferentieerde klanten als toeleveranciers
 • zijn niet erg gevoelig voor disruptie, verwatering en volatiliteit

En in een zeldzame aanval van openhartigheid noemde hij een aantal aandelen die daar wat hem betreft aan voldoen.

Accenture

Koers/winstverhouding: 33,61
Dividendrendement: 1,24%

Accenture is een internationaal organisatieadviesbureau dat diensten biedt voor management, technologie en outsourcing. De oranje lijn in de grafiek is die van Accenture, de paarse is de benchmark - de S&P 500. En het gaat zo door: het bedrijf verwacht voor dit jaar 7,5% winstgroei.

Cintas

Koers/winstverhouding: 38,52
Dividendrendement: 0,85%

De business van Cintas, en dat geldt voor veel bedrijven op deze lijst, spreekt niet bepaald tot de verbeelding: het levert uniformen, schoonmaakbenodigdheden en zaken als eerste hulp- en veiligheidsproducten - waaronder mondkapjes - aan bedrijven. In de VS en ver daarbuiten is het de dominante speler in de markt, en winst en dividend blijven maar groeien.

Epam Systems

Koers/winstverhouding: 85,45
Dividendrendement: -

Een softwarebedrijf waar de oprichter aan het roer staat, met trouwe klanten en consistente groei. Epam zal over dit jaar naar verwachting 17% meer winst maken dan over het vorige.

Intuit

Koers/winstverhouding: 60,36
Dividendrendement: 0,50%

Intuit maakt software voor het beheersen van geldstromen. Belasting, salarisadministratie, kostenbeheersing: het moet gebeuren. Veel bedrijven hebben lang geleden een product van Intuit aangeschaft en vinden het nu te veel gedoe om te migreren, maar vooral van de kant van Square mag stevige concurrentie verwacht worden.

Moody's

Koers/winstverhouding: 32,18
Dividendrendement: 0,72%

Moody's berekent de veiligheid van obligaties en verzorgt verder nog allerlei andere financiële data. Het heeft een groot concurrentievoordeel en is uiterst winstgevend. Moody's heeft zijn aandeelhouders geen windeieren gelegd, en een punt van aandacht is dat een aantal grootaandeelhouders binnen het bedrijf de laatste tijd een deel van hun bezit verkocht heeft.

MarketAxess

Koers/winstverhouding: 56,11
Dividendrendement: 0,59%

MarketAxess heeft een platform voor obligatiehandel. Saai? Zeker. Lucratief? Reken maar. De afgehandelde volumes en ook de winst staan op recordhoogte. De koers dan weer niet - die was een half jaar geleden bijna een derde hoger.

Rollins

Koers/winstverhouding: 53,03
Dividendrendement: 0,96%

Rollins (meer dan de helft van de aandelen is in bezit van de familie Rollins) doet in ongediertebestrijding. Het rapporteerde eind april 8% organische groei. Zack's zegt: Kopen.

Sherwin-Williams

Koers/winstverhouding: 35,49
Dividendrendement: 0,80%

Sherwin-Williams verkoopt (buiten)verf. Het verhoogde onlangs de verwachtingen voor het lopende jaar, maar waarschuwt wel voor stijgende grondstofkosten. Die zal het doorberekenen aan klanten: zowel particulieren die hun huis opknappen als aannemers en industrie.

S&P Global

Koers/winstverhouding: 38,61
Dividendrendement: 0,78%

S&P Global is een bedrijf vergelijkbaar met Moody's. Het dividend neemt de laatste jaren toe en ook het aandeleninkoopprogramma creëert waarde voor aandeelhouders, die de winst dan immers met minder hoeven te delen.

Lees ook: Dividendbeleggers, let op de pay out-ratio

Reacties

2 Posts
euroke
0
In het Nederlands geschreven maar het gaat enkel om Amerikaanse (zelf gepromote) aandelen. In België zijn kwaliteitsaandelen genoeg. Het is zeker niet "al Amerika" wat blinkt.
bobdes
0
Heeft meneer Feroldi al eens het parcours van het belgische Lotus Bakeries gevolgd ?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront