Deze aandelen kochten Europese fondsmanagers

Door Belegger.nl op 23 juni 2021 12:10 | Views: 18.933

Deze aandelen kochten Europese fondsmanagers

Voor de gemiddelde huis- tuin- en keukenbelegger is het altijd interessant om te zien welke keuzes de experts maken. Morningstar bekijkt iedere maand voor welke aandelen Europese fondsbeheerders kiezen. Deze keer blijkt vooral de sector gezondheidszorg in trek te zijn.

Morningstar volgt verschillende Europese aandelenfondsen, verdeeld in drie categorieën: Large Blend, Large Growth en Large Value. 

Bij Large Blend zien we de duidelijke aanwezigheid van farmacie-aandelen: Roche Holding staat in de top 10 van vier fondsen, terwijl Novartis en Sanofi in drie van de portefeuilles voorkomt. AstraZeneca vinden we in twee fondsen.

Iets anders dat opvalt is de aanwezigheid van Wide Moat-aandelen; bedrijven met een 'brede gracht', ofwel een sterk concurrentievoordeel. Volgens Morningstar hangt dat samen met het eerste punt, want veel grote spelers in de gezondheidszorg hebben zo’n sterk concurrentievoordeel. 

ASML 

Bij de Europese Large Growth-fondsen voert tech juist de boventoon; de Nederlandse chipmachinemaker ASML prijkt in de top 10 van drie fondsen op de lijst van Morningstar. Infineon en SAP zijn er in twee te vinden. 

Toch is er hier ook een healthcare-bedrijf met een Wide Moat, namelijk Novo Nordisk, dat in maar liefst vijf van de zes top 10’s terugkomt. Verder vallen bij de nieuwkomers twee bierbrouwers op: Heineken en Unibrew.

Tot slot de Large Value-fondsen; ook die worden gedomineerd door healthcare-bedrijven. Farmagigant GlaxoSmithKline steekt er met kop en schouders bovenuit: drie van de zes fondsen hebben dit aandeel in bezit. 

Lees verder: Morningstar selecteert 3 favoriete olie-aandelen

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront