Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
UBS: hoge verwachtingen niet hoog genoeg

UBS: hoge verwachtingen niet hoog genoeg

Het cijferseizoen staat op het punt van beginnen. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar voor strategen van UBS nog niet hoog genoeg, schrijft MarketWatch.

Analisten verwachten voor het tweede kwartaal een winstgroei van gemiddeld 64% per aandeel voor S&P 500-bedrijven, zo blijkt uit cijfers van FactSet. Strategen van UBS doen er echter nog een schepje bovenop: zij voorzien een winstgroei van maar liefst 80%.

"Het wegebben van de pandemie en het snelle ingrijpen door overheden om de schade te beperken zijn de belangrijkste drivers van deze winststijgingen”, schrijft het team van strategen onder leiding van David Lefkowitz. Ze voegen eraan toe dat het 'onlogisch' is om te denken dat de resultaten minder goed zullen zijn dan die van het eerste kwartaal.

'Consumenten snakken naar normaal leven'

"Consumenten snakken naar weer een beetje een normaal leven. Huishoudens hebben veel geld op de spaarrekening staan en de consumentenuitgaven zullen dan ook solide blijven."

De strategen zeggen daarnaast dat hoewel de kosten voor bedrijven stijgen, de robuuste omzetten dat meer dan goed maken. "De netto winstmarges zullen nieuwe all-time highs bereiken, want doorgaans volgen de marges na omzetgroei. Wanneer de omzetcijfers sterk zijn, stijgen de marges, ook bij stijgende kosten."

Het team van UBS heeft het koersdoel voor de S&P 500 voor het einde van het jaar verhoogd van 4.400 naar 4.500 punten, en hun koersdoel voor juni 2022 van 4.550 naar 4.650 punten.

Waarderingen hoog, maar te rechtvaardigen

"Onze koersdoelen impliceren een verwachte koerswinstverhouding van 20,5, iets onder de 21,6 van vandaag de dag. Hoewel de waarderingen hoog zijn en boven het historisch gemiddelde liggen, zijn ze nog wel ‘redelijk’, als we de zeer lage rentes in ogenschouw nemen."

"Waarderingen dalen doorgaans alleen als beleggers een aanzienlijke groeivertraging verwachten of wanneer de centrale banken de mist in gaan. Ook gezonde Institute for Supply Management-cijfers (inkoopmanagersindices) voor het komende jaar wijzen op meer upside voor aandelen."

Cyclische aandelen favoriet

Wat betreft allocatie gaat UBS voor de cyclische hoek van de aandelenmarkt. "We zijn overwegend positief over cyclische consumentengoederen, energie, financials en industrie, en we zijn minder te spreken over defensieve consumentengoederen en nutsbedrijven. En waardeaandelen zien er nu aantrekkelijker uit dan groeiaandelen."

Dit omdat groeiaandelen tegen de hoogste premie handelen ten opzichte van waarde sinds de dot.com-bubbel, zo sluiten de strategen af.

Bekijk ook: Beleggen in Europa: hier liggen nog kansen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht