Van deze bedrijven verwachten Wall Street-analisten sterke cijfers

Door Belegger.nl op 20 juli 2021 08:40 | Views: 10.700

Van deze bedrijven verwachten Wall Street-analisten sterke cijfers

De eerste resultaten over het tweede kwartaal druppelen binnen. Van een aantal bedrijven die binnenkort met cijfers gaan komen hebben Wall Street-analisten hoge verwachtingen, zo schrijft CNBC.

En dat zijn niet de eerste de beste analisten, maar analisten met de hoogste succes-rating volgens data van TipRanks. Deze experts verwachten indrukwekkende kwartaalresultaten van onder andere Netflix, Johnson & Johnson en Etsy.

Netflix

Doug Anmuth van JP Morgan is positief gestemd over Netflix. Hij hanteert dan ook een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 600 dollar. Nu noteert het aandeel rond de 530 dollar.

“Wij denken dat het sentiment rondom het aandeel een beetje tam is. Wij zijn juist heel positief omdat we denken dat Netflix voor de tweede helft van 2021 misschien wel de sterkste content ooit op het programma heeft. Verder voorzien we een verbetering in die internationale markten waar de penetratiegraad van Netflix nog niet heel hoog is”, aldus de analist.

Voor de tweede jaarhelft van 2021 staan onder andere The Kissing Booth 3, Red Notice, Don’t Look Up en nieuwe seizoenen van Sex Education, The Witcher en You op de rol van de streamingdienst.

Johnson & Johnson

Wells Fargo-analist Larry Biegelsen heeft een koopadvies voor Johnson & Johnson met een koersdoel van 190 dollar (bekijk hier de actuele koers).

Volgens hem zal de farmareus in ieder geval naar verwachting presteren en was de toon tijdens de beleggersconferentie in het tweede kwartaal positief. De Medical Device-tak heeft een indrukwekkende ommekeer laten zien. "Aan het begin van de pandemie verloor deze divisie 33% aan omzet. Nu verwacht het management dat het tweede kwartaal een van de sterkste ooit zal zijn."

“We verwachten dat de omzet van de MD-tak in het tweede kwartaal zal stijgen van 6,27 miljard naar 6,73 miljard dollar. Dat is boven de consensus van 6,46 miljard dollar. Wij voorzien een omzetgroei van 54% jaar-op-jaar voor Q2, of een groei met 3,4% ten opzichte van 2019.”

Etsy

Onlangs verhoogde Oppenheimer-analist Jason Helfstein zijn koersdoel voor online marktplaats Etsy van 200 naar 225 dollar. Hij houdt vast aan zijn Buy-rating. 

Hij wijst op data van SimilarWeb, waaruit blijkt dat er in het tweede kwartaal 21% meer verkeer op de site was dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat geeft Helfstein vertrouwen dat het aantal kopers op peil blijft, zelfs nu de Amerikaanse economie weer grotendeels heropend is. Het verkeer op de site is zelfs met 76% gegroeid ten opzichte van pre-coronaniveaus. 

“Etsy is er dus goed in geslaagd om de bezoekers te overtuigen van het nut van de marktplaats. Deze mooie cijfers geven ons vertrouwen dat de kwartaalresultaten aan de omzetverwachting - van +25% jaar op jaar - zullen voldoen, of die licht overtreffen.

Helfsteins koersdoel van 225 dollar impliceert wel een premie van 10% ten opzichte van sectorgenoten. Hij vindt die gerechtvaardigd wegens de hoger dan verwachte groei en de internationale expansie. 

Bekijk hierna: UBS: hoge verwachtingen niet hoog genoeg

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront