Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'Crypto is voor 95% fraude en ruis'

'Crypto is voor 95% fraude en ruis'

Neel Kashkari, president van de Minneapolis Federal Reserve, heeft geen goed woord over voor cryptovaluta. Hij ziet niets in bitcoin, ’s werelds belangrijkste digitale munt, en stelt dat de bredere sector aan elkaar hangt van fraude en hype.

"Een jaar of vijf, zes geleden was ik nog optimistisch, maar nu zijn cryptovaluta voor 95% fraude, hype, ruis en verwarring", zei hij op de Pacific Northwest Economic Regional Annual Summit in Big Sky, Montana.

Pyramidespellen

"Er zijn geen restricties; iedereen kan gewoon zijn eigen munt creëren. Ik kan dat ook doen, en ‘m Neelcoin noemen. Er zijn duizenden van dit soort rommelmunten, en sommige zijn gewoon regelrechte pyramidespellen. De makers verleiden beleggers hun geld erin te stoppen en vervolgens zijn ze het kwijt."

Het idee dat bitcoin kan dienen als veilige haven in tijden van inflatie hoonde hij weg. "Ik denk niet dat de Verenigde Staten op weg is een tweede Venezuela te worden."

'Nog wel wat sterke banenrapporten nodig'

Kashkari ging ook in op het monetaire beleid in de VS. Hij ziet nog 'veel speling' op de Amerikaanse arbeidsmarkt, en stelde dat hij nog wel wat sterke banenrapporten nodig heeft voordat hij van plan is de maandelijkse obligatieaankopen terug te schalen.

Volgens hem is het redelijk om aan het einde van 2021 het opkopen te gaan afbouwen, als de arbeidsmarkt dat toelaat. In juli kwamen er 943.000 banen bij in de VS, wat er volgens sommigen op duidt dat de Amerikaanse economie weer op stoom komt.

Bekijk ook: De 4 grootste fouten van cryptobeleggers

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht