5 winnaars volgens topanalisten

Door Belegger.nl op 1 september 2021 08:50 | Views: 19.512

5 winnaars volgens topanalisten

De overgrote meerderheid van de bedrijven heeft inmiddels de laatste kwartaalresultaten bekendgemaakt. Het economisch herstel is in de eerste helft van 2021 versneld, en veel bedrijven hebben een enorme omzet geboekt. Nu is de aandacht van beleggers verschoven van zomer- en reistrends naar wat het herfstseizoen in petto kan hebben.

CNBC geeft vijf aandelen waarvan de volgens TipRanks beste analisten van Wall Street denken dat ze nog steeds een groot opwaarts potentieel hebben na de koersstijging.

Microsoft

Door de hoge coronacijfers in de VS hebben verschillende high-profile bedrijven zoals Apple de datum waarop medewerkers naar kantoor terugkeren naar achteren geschoven: een goed teken voor cloudbedrijven als Microsofts Azure- en Office 365-platforms.

Daniel Ives van Wedbush Securities zei bij de beoordeling van de prestaties van Microsoft dat hij de thuiswerktrend aan ziet houden. Na een sterk momentum in 2020 en de eerste helft van 2021 blijft Microsoft grote deals sluiten voor zowel bedrijfs- als consumentenpakketten van zijn clouddiensten. Verwacht wordt dat deze deals Microsoft tot ver in 2022 inkomsten zullen opleveren.

Ives handhaafde zijn buy-rating op het aandeel en verhoogde zijn koersdoel van 325 naar 350 dollar.

Hij voegde eraan toe dat Microsoft klaar is om meer marktaandeel te veroveren dan Amazon Web Services. Microsoft verhoogde onlangs zijn prijzen voor Office 365, dat volgens Ives in 2022 meer dan 5 miljard dollar zou kunnen opleveren. Ives: "Microsoft blijft van de grote bedrijven ons favoriete cloudaandeel, en wij denken dat het aandeel tegen het einde van het jaar hoger zal noteren."

Van de meer dan 7.000 analisten op TipRanks staat Ives op nummer 36. De analist heeft een slagingspercentage van 73% voor zijn aandelenselecties, wat zich vertaalt in een gemiddeld rendement van 34% per rating.

Target

De Amerikaanse uitgaven aan duurzame consumptiegoederen hebben het afgelopen anderhalf jaar een hoge vlucht genomen, vooral online. Warenhuiswinkelketen Target heeft zich daarin uitstekend geweerd.

Target blijft groeien, zowel in de winkels als online. Het warenhuis heeft zijn logisitiek goed voor elkaar, waardoor de stijgende online vraag moeiteloos werd opgevangen. De winkels blijven relevant door opvallende partnerships met grote merken.

Hoewel stijgende vracht- en verzendkosten een lichte deuk in de marges van Target hebben geslagen, heeft het bedrijf voor 15 miljard dollar aan nieuwe aandeleninkoop goedgekeurd, nu de inkoop van 1,5 miljard dollar aan aandelen uit het eerder goedgekeurde programma is voltooid.

Analist Robert Drbul van Guggenheim is optimistisch over het aandeel. Target rapporteerde onlangs 7% meer winst per aandeel dan de Wall Street-analisten gemiddeld hadden verwacht, en Drbul verhoogde zijn koersdoel van 250 naar 295 dollar.

Op TipRanks staat hij 319e (van meer dan 7.000). Zijn gemiddelde rendement per rating bedraagt 12,3%, en hij heeft momenteel een succesratio van 67%.

Applied Materials

Gesloten chipfabrieken in combinatie met een verhoogde vraag naar smartphones, computers en auto's creëerden de perfect storm. Een aanhoudend tekort aan halfgeleiders heeft de technologie- en autofabrikanten gedurende een groot deel van het tweede kwartaal onder druk gezet. Hoewel verschillende analisten dachten dat het tekort zou afnemen, is de situatie niet zo eenvoudig. De toegenomen vraag is echter goed voor Applied Materials, dat verwacht dat de inkomsten tot 2022 zullen blijven stijgen.

Quinn Bolton, analist bij Needham & Co, denkt dat het aandeel in 2022 beter zal presteren dan sectorgenoten dankzij structureel gunstige productiemogelijkheden. Bolton herhaalde zijn koopaanbeveling voor het aandeel en gaf een koersdoel af van 153 dollar.

Afgelopen donderdag rapporteerde Applied Materials beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal, en verhoogde de verwachtingen voor het derde. Volgens Bolton heeft Applied Materials een orderportefeuille van meer dan 10 miljard dollar. Dit feit alleen al onderstreept de fundamentele gezondheid van het bedrijf en zijn potentieel voor de toekomst.

Bolton is bij TipRanks de op vier na beste analist. Het succespercentage van zijn tips staat op 74% en hij behaalt gemiddeld een rendement van 45,1% per rating.

Petco

Trends kunnen herkennen is een van de belangrijkste vereisten voor de topanalisten van Wall Street. En dat geldt zeker voor Petco. De coronapandemie hield mensen thuis, en velen schaften vervolgens een huisdier aan.

Peter Benedict van Robert W. Baird schreef dat Petco "een uniek, volledig geïntegreerd ecosysteem voor huisdierenzorg aanbiedt op de Amerikaanse huisdierenmarkt, die zo'n 100 miljard dollar waard is". De sterke winst over het tweede kwartaal, de routekaart naar het aanbieden van dierenartsdiensten en de verlaagde schuldenlast maken het een aantrekkelijk aandeel. Benedict handhaaft zijn koopadvies voor Petco en gaf een koersdoel van 30 dollar.

Volgens de analist brengen huisdieren regelmatige uitgaven met zich mee en zijn er verschillende diensten nodig om ze te verzrogen, zodat klanten vaak terugkomen. Petco verovert deze markt met zijn gediversifieerde aanbod, en heeft zijn eigen veterinaire diensten ook uitgebreid - een langetermijn-initiatief dat het marktaandeel zal vergroten, denkt Benedict.

Het bedrijf boekte goede resultaten voor het tweede kwartaal: het versloeg de consensus en verhoogde de verwachtingen. Benedict voegde daaraan toe dat de dierenwinkels meteen weer populair waren toen de economie weer openging, en dat premiumdiensten zoals verzorging, training en medische zorg veel gevraagd zijn.

Mede gezien de extra initiatieven van het bedrijf in merchandising, diensten, digitale en data-analysemogelijkheden is het aandeel Petco volgens Benedict aantrekkelijk gewaardeerd.

Benedict staat 25e op de lijst van TipRanks, en 83% van zijn tips heeft succes gehad. Hij haalt gemiddeld een rendement van 24,9% per rating.

Nvidia

Een andere halfgeleider-reus heeft te maken met aanhoudend grote vraag naar zijn chips. Nvidia heeft het tweede kwartaal succesvol afgesloten, en zal naar verwachting inkomsten blijven binnenharken omdat gaming- en autofabrikanten om de producten zitten te springen. Rajvindra Gill van Needham & Co. is positief over de vooruitzichten. Hij herhaalde zijn koopadvies en verhoogde zijn koersdoel van 200 naar 245 dollar per aandeel.

Nvidia versloeg de consensusramingen van Wall Street voor het tweede kwartaal wat betreft de winst per aandeel en de brutomarge. Nu de marges toenemen, verwacht Gill een 'aanzienlijk operationeel hefboomeffect'.

Volgens hem zal Nvidia's overname van technologiebedrijf Arm Ltd. echter niet snel worden afgerond. De hindernissen stapelen zich op en de onderhandelingen slepen zich voort. Anderzijds blijft de vraag naar datacenters toenemen, nu de trend van cloud computing op ondernemingsniveau doorzet. De bouw van datacenters blijft voor Nvidia de grootste groeimotor, maar Gill ziet ook een groeikans in de programmeertaal Triton van Nvidia, waarmee een internet service provider een volledig datacenter kan runnen.

Daarnaast ziet de analist de volatiliteit in de regelgeving voor het minen van cryptovaluta's niet als een probleem. Hij schrijft dat de grafische chips van Nvidia weliswaar populair zijn onder miners, maar dat de inkomsten hieruit voor het bedrijf niet significant zijn.

Voor Gill blijft Nvidia koopwaardig, deels vanwege de aantrekkelijke waardering. Hij noemt de 'superieure' balans de beste in de sector.

Op TipRanks heeft Gill een ranking van 161 van de meer dan 7.000 Wall Street-analisten. Zijn beoordelingen leveren gemiddeld 18,2% op, en hij heeft 68% van de tijd succes.

Lees ook: 7 aandelen die het tekort aan chips overleven

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront