Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Vervolg uptrend voor Walt Disney

Vervolg uptrend voor Walt Disney

In de Amerikaanse aandelen zijn een aantal prachtige trends te vinden, zoals Amazon, Apple, Microsoft en Facebook. We zullen op veler verzoek dan ook meer aandacht aan de Amerikaanse aandelen gaan besteden nu er van 50 Amerikaanse titels weer BNP Turbo’s en Boosters beschikbaar zijn bij een paar vooruitstrevende brokers.

Veelal zijn we op zoek naar trends of aandelen die wellicht aan de vooravond staan van een trend. In dat kader belichten we vandaag Walt Disney op de week- en maandgrafiek. 

Positief momentum

Bij een blik op de maandkaart valt de langdurige uptrend direct op. Een solide plaatje met daarin één stevige afdaling en bijna een halvering van de koers, de coronadip. Inmiddels is die lang en breed goedgemaakt. Voor eind 2020 werd de topzone rond 150+ immers opwaarts gepasseerd.

Inmiddels is een top neergezet op 203+. Als we inzoomen op de weekgrafiek is er wat stabilisatie zichtbaar de afgelopen maanden. Er is vanaf mei immers sprake van een meer zijwaartse fase tussen krap 170 en 185+, waarbij de zone rond 180 als steun en weerstandzone fungeert.

Nu lijkt het momentum echter weer opwaarts te draaien. Er is immers sprake van witte candles, de swingteller noteert +2 en spanningsmeter RSI verlaat het zijwaartse gekabbel rond de 50-lijn. Het koersbeeld wordt dus wat positiever.

Koopkansen

Toch zijn er zoals altijd wel een paar kanttekeningen. Er zijn immers geen garanties dat de opmars zich voortzet. De spikes die eerder zichtbaar waren richting 187 waren op enig moment immers ook ‘full body candles’. Op de route richting 200+ ligt rond 187 dus ook nog een tussenliggende hobbel.

We kunnen dus stellen dat er koopkansen liggen, zolang de candles wit blijven. Overweeg daarbij om onder 170 afscheid te nemen om te zoeken naar nieuwe kansen. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht