Deze aandelen kochten Europese fondsmanagers

Door Belegger.nl op 10 september 2021 08:10 | Views: 14.466

Deze aandelen kochten Europese fondsmanagers

Iedere maand bekijkt Morningstar welke aandelen Europese fondsbeheerders hebben aangekocht. De categorieën Large Value, Large Growth en Large Blend worden onder de loep genomen. Wat opvalt bij de waardefondsen is dat de blootstelling naar de sector financials verder is vergroot.

In de categorie Europese Large Value-fondsen was de financiële sector al de grootste, en de blootstelling is verder uitgebreid in vergelijking met vorige maand. Er zitten nu 3 financiële bedrijven in de top 10 grootste posities; BNP Paribas, ASR Nederland en ING.

De top 3 wordt echter nog altijd gedomineerd door farmareuzen Sanofi, GlaxoSmithKline en Novartis. Zie hieronder de top 10 van de Large Value-fondsen:

Large Growth

Large Growth heeft misschien wel de meeste veranderingen ondergaan in een maand. In top 10 komen er 3 nieuwe namen bij en er gaan er ook 3 uit. RELX, Infineon Technologies en Adidas zijn nieuw, Prosus en Dassault Systems verdwijnen uit de lijst. ASML staat met stip op nummer op 1 in de top 10 posities van groeibedrijven. 

Zie hieronder de top 10 posities in Europese Large Growth-fondsen.

Large Blend

Bij Large Blend zijn er geen grote wijzigingen geweest. Drie sectoren blijven hun stempel drukken op de fondsen in deze categorie: defensieve consumentengoederen, gezondheidszorg en financials. Het aantal gezondheidszorgbedrijven in de top 10 ging van 4 naar 5: behalve Roche Holding, Sanofi, Novo Nordisk en Novartis staat nu ook AstraZeneca erin. 

Lees hierna: 'Europese drankbedrijven ook op lange termijn erg aantrekkelijk'

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront