De beste Amerikaanse dividendaandelen

Door Belegger.nl op 12 oktober 2021 09:15 | Views: 8.791

De beste Amerikaanse dividendaandelen

Maandelijks zet Morningstar op een rij welke aankopen de Ultimate Stock Pickers doen. Eens per half jaar wordt ook bekeken welke namen de aantrekkelijkste dividendaandelen zijn. 

Daaruit ontstaan twee lijsten: eentje met bedrijven met een Narrow of Wide Moat (concurrentievoordeel) naar het hoogste dividendrendement, en eentje met bedrijven die een hoger dividend uitkeren dan de S&P 500. Bij deze laatste lijst moeten de aandelen ook in de portefeuilles van de Ultimate Stock Pickers zitten, om precies te zijn bij minimaal 5 fondsbeheerders.

Vier namen uit gezondheidszorg

Eerst de top 10 met de aandelen die het hoogste dividendrendement uitkeren. Morningstar let er wel op dat de bedrijven op dit lijstje een houdbaar concurrentievoordeel hebben en hun dividend voor langere tijd op peil kunnen houden. Wat opvalt is dat er vier namen uit de sector gezondheidszorg op staan.

 

Vervolgens de aandelen die het vaakst in de Ultimate Stock Pickers-portefeuilles voorkomen. Alle namen in deze top 10  worden aangehouden door ten minste negen fondsbeheerders. Bijna allemaal hebben ze een Wide Moat, ofwel een groot concurrentievoordeel, wat laat zien dat de Ultimate Stock Pickers kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. 

Alleen Bank of America in beide lijstjes

Zoals u ziet, vinden we slechts één overlapping met de top 10 van de hoogste dividendrendementen: Bank of America, dat een Wide Moat-rating heeft. 

Zie ook: 3 Europese dividendaandelen

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront