Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Bitcoin in vijf jaar naar 250.000 dollar'

'Bitcoin in vijf jaar naar 250.000 dollar'

Bitcoin-bull en hedgefondsmanager Mark Yusko denkt dat de koers van bitcoin binnen vijf jaar naar de 250.000 dollar kan stijgen. Op korte termijn voorziet hij wat winstnemingen, gezien de krachtige rally van de digitale munt in de afgelopen weken.

Afgelopen vrijdag passeerde bitcoin voor het eerst sinds april de grens van 60.000 dollar. Beleggers waren bullish vanwege de lancering van de eerste bitcoin-ETF in de VS. Die zouden het voor institutionele beleggers gemakkelijker moeten maken in bitcoin te investeren, omdat ETF’s beursgenoteerd zijn.

"Veel beleggers denken dat we aan het einde van het jaar wel de 100.000 dollar kunnen aantikken, en zo ziet het er ook wel naar uit", aldus de Morgan Creek Capital-CEO. "Maar het zou mij niet verbazen als we op korte termijn wat consolidatie gaan zien. De koers kreeg er deze maand al meer dan 40% bij. Ik denk dat we wat overbought zijn."

Zie ook: Goldman Sachs: Blijf weg bij bitcoin!

Het digitale goud

Maar de winstnemingen zullen slechts tijdelijk zijn, aldus Yusko. Hij voorziet een koers van 250.000 dollar binnen vijf jaar. "Het is een klassiek geval van vraag en aanbod. Het leuke aan bitcoin is dat de voorraad eindig is. We weten de komende 140 jaar precies hoeveel bitcoins gemined zullen worden."

Volgens de hedgefondsmanager is de digitale munt al de plek van goud aan het innemen. "Het is het digitale goud. De perfecte waardeopslagplaats."

Dodelijke deflatiespiraal

Dit heeft volgens hem ook te maken met deflatie op de lange termijn. Deflatie is een scenario waar bijna niemand aan denkt in deze tijden van oververhitting, oplopende inflatie en enorme druk op de aanvoerketen. Hij ziet de hogere prijzen vooral als reactie op de Covid-19-lockdowns. "De kans dat we in een langdurige periode met hoge inflatie zullen belanden is heel klein. We zitten in een dodelijke deflatiespiraal. Die loopt al een aantal decennia."

Hij wijst onder andere op een verouderende bevolking als oorzaak daarvan. "De demografische cijfers zien er niet gunstig uit. Te veel mensen gaan de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en we hebben te veel schuld. Dat leidt allemaal tot deflatie."

Lees ook de column: 2021: een nieuw inflatietijdperk?