Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bel 20-bulls op stoom

Bel 20-bulls op stoom

De aandelenmarkten liggen er goed gemutst bij, inclusief her en der met spannende weerstanden of lijnen die uitgenomen moeten worden om de trend te kunnen vervolgen. De Bel20-index heeft wat dat betreft meer speelruimte op zijn weekgrafiek.

Goed om deze kaart nader te duiden en een koersroute uit te stippelen. 

Mooie trendfase

De eerste stap bij het vaststellen van een mogelijke koersroute is het bepalen van de richting en kracht van de trend. Dat zit wel goed op dit speelveld. Ik zie immers een duidelijke opwaartse beweging boven een rap opkrullende SMA-lijn.

Begin november 2020 is de huidige trend gestart rond 3500, onlangs is er een top geplaatst op ruim 4300, toch een leuk ritje voor trendvolgende beleggers. Zij hebben nu wederom de mogelijkheid om koopposities te overwegen, want de trend wordt vervolgd. Lees maar verder. 

Hogere bodem

Na de top op ruim 4300 volgde een correctie die keurig werd opgevangen door de eerste Fibo lijn op 4050, mede gevoed door de RSI die nipt boven de 50 lijn de bocht omhoog nam.

Inmiddels staan er drie witte candles en noteert de swingteller op +2, kortom de UP status is valide op het Dashboard. Met de hogere bodem op 4050 is een hernieuwde aanval op de 4300 top het meest waarschijnlijke scenario. 

Koopposities aanhouden

Trendvolgende beleggers mogen hun koopposities aanhouden en zo mogelijk uitbreiden. Een Turbo Long-positie met een acceptabele hefboom zou goed passen om te laveren tussen de groene en rode strepen, waarbij uiteindelijk 4300+ het koersdoel is, waar dan ook de Turbo-positie wordt verzilverd. Onder 4050 vervalt uiteraard de koopconditie. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht