Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'D'Ieteren is een parel op de Belgische beurs'

'D'Ieteren is een parel op de Belgische beurs'

D’Ieteren is een parel op de Belgische beurs, stelt Niels Koerts van de IEX Beleggersdesk. 'De holding behaalt sinds 2006 een jaarlijks rendement van bijna 14%: daar komen zelfs beursfenomenen als Sofina en HAL niet aan', schrijft hij in een analyse over het aandeel.

D’Ieteren heeft een focus op de automobielindustrie en staat genoteerd aan de Belmid. De holding kent vijf deelnemingen, met als kroonjuweel Belron, het moederbedrijf van Carglass.

Wat is het geheim?

Koerts wijst erop dat het aandeel de afgelopen vijftien jaar bijzonder goed heeft gerendeerd op de beurs. "Het bedrijf behaalt sinds 2006 een jaarlijks rendement van 14% en daar komen zelfs beursfenomenen Sofina en HAL niet aan."

"Het geheim van D'Ieteren is dat het alleen in bedrijven investeert die passen bij de filosofie van de holding. Een belangrijk selectiecriterium is daarom ook dat de kernwaarden van het management overeenkomen met die van D'Ieteren. Daarnaast wordt alleen belegd in ondernemingen die opereren in een markt die schaalbaar is. Kortom, het desbetreffende bedrijf moet actief zijn in een grote markt die op lange termijn groeit."

De bedrijven waarin de holding belegt zijn niet beursgenoteerd, maar Koerts maakt een schatting van de waarde van de onderliggende ondernemingen. "Belron is met afstand het belangrijkste onderdeel binnen de portefeuille. Van dat bedrijf zit de winstgevendheid de laatste jaren stevig in de lift."

'Ondergewaardeerd'

Het aandeel noteert weliswaar op het hoogste niveau ooit, maar desondanks is het aandeel fors ondergewaardeerd, stelt Koerts. "Als we kijken naar de netto intrinsieke waarde van de portefeuille zien we een behoorlijke korting. D’Ieteren is het ideale buy and hold-aandeel en geschikt voor zowel korte- als langetermijnbeleggers."

Meld u gratis aan voor de Opinie Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht