Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Just Eat Takeaway onder de loep

Just Eat Takeaway onder de loep

Actieve beleggers beslissen niet alleen op basis van fundamentele analyse, ook de chart wordt bij de beoordeling betrokken. Als messing en groef moet dit in elkaar schuiven om tot het juiste oordeel te komen.

Hoe zit dat met Just Eat Takeaway dat een fundamenteel koopadvies krijgt? 

Dalende trendfase

Over het fundamentele oordeel heb ik geen mening, ik concentreer mij op de grafiek. En dan moet ik melden dat er al geruime tijd sprake is van een stevige dalende trendfase.

Charttechnisch zie ik een proces van lagere toppen en lagere bodems in een dalingskanaal. De candles noteren onder een dalende SMA-lijn met alle indicatoren in een minstand. De beer heeft de touwtjes stevig in handen. 

Herstel aanstaande?

De steun- en weerstandstrepen geven aan dat er mogelijk wat gebodemd kan worden rond de 59,00 zone als opmaat voor een opleving richting de rode streep op krap 73,00. Maar dan moeten de bulls wel op het veld komen met witte candles.

Maar dan is het net als in het recente verleden mogelijk slechts een mager herstel binnen de downtrend. Er moet sprake zijn van koersvorming boven 72+ met daarna een uitbraak boven de SMA-lijn op krap 79,00 om het tij te keren en een uptrend te starten met potentie tot de 110-zone. Er is dus nogal wat werk aan de winkel voor de bulls.  

Mogelijkheden voor koopjesjagers

Charttechnisch is er een uiterst magere ondersteuning voor een fundamenteel koopadvies, dat moge duidelijk zijn. Zolang de koers boven 59,00 noteert zijn bescheiden anticiperende koopposities te overwegen.

Boven krap 73 zijn er additionele kansen, hetgeen ook boven 79,00 het geval is. Kortom, met de juiste Money Management-technieken zijn er wel mogelijkheden voor koopjesjagers. Trendbeleggers wachten zo mogelijk op meer signalen van bodemvorming voor aanstaand herstel. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht